Port Vale-spits Pope maakt grote woorden over City-international Stones waar

Reacties

Het FA Cup-toernooi biedt spelers uit de lagere regionen van het Engelse voetbal de kans om zich te meten met de grote sterren. Port Vale-spits Tom Pope maakte zaterdag zijn grote woorden waar.

Port Vale-spits Pope maakt grote woorden over City-international Stones waar
© Pro Shots

De 34-jarige Pope speelt al een tijdje in de League Two, het vierde profniveau van Engeland, en toonde zich afgelopen zomer niet erg onder de indruk van de kwaliteiten van Manchester City-verdediger John Stones. Die speelde op 6 juni in het shirt van de Engelse nationale ploeg een teleurstellende wedstrijd tegen het Nederlands elftal, tijdens het toernooi om de Nations League.

Pope zag de samenvatting van dit duel een dag later en stuurde een genadeloze tweet de wereld in. 'Ik weet dat ik een League Two-speler ben, ik weet dat hij voor Engeland speelt, ik weet dat hij 150.000 pond per week verdient en ik weet dat hij een veel betere speler is dan dat ik ben, maar ik zou maar wat graag iedere week tegen John Stones willen spelen. Ik zou veertig doelpunten per seizoen maken!', schreef Pope.

Zaterdag kreeg de routinier de kans om zich te meten met Stones, toen de twee tegenover elkaar stonden in de FA Cup-ontmoeting tussen Manchester City en Port Vale. Pope stelde niet teleur, want hij scoorde inderdaad. De spits kroop uit de rug van de jonge Taylor Harwood-Bellis en kopte de 1-1 binnen. Genoeg voor een stunt was het niet, want City herstelde nog voor rust zijn voorsprong en liep uiteindelijk uit naar een simpele 4-1 zege. Maar voor Pope is het toch een prachtige avond geworden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.