Zidane wil dat imponerende Ramos zijn pensioen bij Real haalt

Reacties

Sergio Ramos en Real Madrid hebben elkaar (nog) niet gevonden in een nieuw contract. De ervaren verdediger heeft op het veld een extra argument gegeven om aan zijn wensen te voldoen.

Zidane wil dat imponerende Ramos zijn pensioen bij Real haalt
© Pro Shots

Ondanks zijn 34 jaar zit de sleet er allesbehalve op bij Ramos. De verdediger neemt Real Madrid de laatste weken bij de hand in de strijd om de Spaanse titel. Zijn fraaie vrije trap tegen Real Mallorca was daarvan het tastbare bewijs.

'Ramos is onze leider en onze aanvoerder. Hij wijst ons op het veld de weg', zei trainer Zinedine Zidane na de 2-0 zege. 'Hij is hier al vele jaren geweest en hij moet hier ook afsluiten.'

Met die laatste opmerking raakte de Franse oud-international aan het contractvraagstuk met betrekking tot Ramos. Want diens verbintenis loopt in de zomer van 2021 af. De onderhandelingen over een verlenging lopen, maar hebben nog geen resultaat opgeleverd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Beide partijen hebben de intentie er ook uit te komen, maar bij een gebrek aan een akkoord is er ruimte voor speculaties over een vertrek van de aanvoerder. Bovendien wil hij meer dan alleen een jaartje erbij, zoals Real Madrid dat gewoon is bij dertigers.

Een jaar geleden had Ramos een uiterst lucratief aanbod uit China op zak. De verdediger liet zich toen niet verleiden. 'Ik ben een Madridista, ik wil hier mijn loopbaan afsluiten. En als ik hier vertrek, wil ik dat pas doen als mijn lichaam niet meer in staat is om topprestaties te leveren.'

Gezien de huidige vorm van Ramos lijkt dat laatste juist niet aan de orde. Hij heeft Ronald Koeman met 69 competitietreffers als meest scorende verdediger in La Liga afgelost. Inmiddels staat de teller op 94 als het gaat om doelpunten voor Real Madrid, waardoor een mijlpaal bij De Koninklijke binnen handbereik is.

Ramos heeft ook een ander Madrileense hoogtepunt voor het grijpen. Hij staat met zijn 644 wedstrijden nog maar één af van nummer vier Santillana op de ranglijst aller tijden van spelers met de meeste duels voor Real Madrid. Ramos heeft dan alleen Manuel Sanchis (710), Iker Casillas (725) en Raúl (741) nog voor zich. Om die grootheden te evenaren heeft hij wel een contract voor meer dan een jaar nodig.

'Ramos al jaren een van de beste verdedigers, hij geeft Real Madrid iets extra's'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sergio Ramos
Meer over Sergio Ramos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.