Sergio Ramos blijft maar scoren voor doordenderend Real Madrid

Real Madrid heeft met een overwinning op Real Mallorca de koppositie in La Liga weer overgenomen van Barcelona. Opnieuw droeg verdediger Sergio Ramos met een treffer bij aan de driepunter.

Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Real Mallorca

Real ging eerder dit seizoen nog met 1-0 onderuit tegen Mallorca en kon zich een nieuwe misstap tegen de eilandbewoners simpelweg niet permitteren. Zinedine Zidane koos voor een aanvallende opstelling, met Gareth Bale, Eden Hazard en Vinícius achter spits Karim Benzema, en zag een aantrekkelijk begin van de wedstrijd. Manolo Reina keerde pogingen van Benzema en Bale, Thibaut Courtois ging gestrekt bij een schot van Iddrisu Baba.

In de negentiende minuut kwam Real op voorsprong. Luka Modric bediende Vinícius Júnior, die doelman Reina verschalkte met een beheerste stift. Niet voor het eerst na de coronabreak was er VAR-ophef rondom dit doelpunt: in de opbouw leek Dani Carvajal een overtreding te hebben gemaakt. Daar werd echter niet voor gefloten, waardoor Vinícius zijn derde goal van dit seizoen mocht vieren.

Niet lang na zijn goal sloeg Vinícius bijna meteen nog eens toe. De Braziliaan kwam weer oog in oog te staan met Reina en koos opnieuw voor een lob, maar deze keer trof hij de lat. Mallorca kwam er na een goede start niet meer aan te pas en werd op de eigen speelhelft vastgezet. Real slaagde er ondanks een aantal behoorlijke kansen echter lange tijd niet in om verder uit te lopen.

Dat lukte pas tien minuten in de tweede helft, met een doelpunt van Ramos. De meest scorende verdediger uit de geschiedenis van La Liga legde aan voor een vrije trap en liet Reina volstrekt kansloos. Ramos staat nu op acht competitiedoelpunten in dit seizoen, waarmee hij bezig is aan zijn meest trefzekere voetbaljaar ooit. Zijn scoringsdrift zou weleens goud waard kunnen blijken in de bloedstollende titelstrijd.

Na de goal van Ramos was de wedstrijd wel gespeeld. Mallorca was niet bij machte om nog iets terug te doen en Real voelde niet de noodzaak om nog met veel enthousiasme op zoek te gaan naar een volgende treffer. Toch gebeurde er nog iets bijzonders: zeven minuten voor tijd viel bij Mallorca de pas vijftienjarige Luka Romero in. De Mexicaan is de jongste speler die ooit in actie kwam in La Liga.

Met nog zeven speelronden te gaan staat Real op basis van het onderlinge resultaat nu weer boven Barcelona. De Catalanen spelen aankomende zaterdag uit tegen Celta de Vigo, Real komt een dag later in actie tegen Espanyol.