Zidane snakt naar BBC en geeft Bale groen licht

Reacties

Gareth Bale maakt dinsdagavond zijn rentree bij Real Madrid in de bekerwedstrijd tegen Fuenlabrada (2-0 voorsprong na heenwedstrijd). Bovendien is Mateo Kovacic op de weg terug, waardoor Zinedine Zidane binnenkort weer voor een luxeprobleem staat.

Zidane snakt naar BBC en geeft Bale groen licht

Zowel Kovacic als Bale gaat bij de return in het Copa del Rey-toernooi minuten maken in Estadio Santiago Bernabéu. Voor de Welshman worden het zijn eerste speelminuten na een absentie van 62 dagen. Bale raakte geblesseerd in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund en liep tijdens zijn herstel een nieuwe spierkwetsuur (bovenbeen) op.

Het is voor Zidane nog afwachten op welk niveau de uiterst blessuregevoelige rechtsbuiten nu daadwerkelijk zit. 'Hij is er morgen bij en ik wil hem zo snel mogelijk weer honderd procent zien. Maar ik kan nog niet zeggen wanneer dat zo zal zijn, hij heeft ritme nodig', zei Zidane maandag bij zijn persconferentie.

De hoop is in Madrid dat de terugkeer van Bale de impuls is die De Koninklijke nodig heeft. Real zwoegt en oogt defensief en offensief nog allesbehalve soeverein. De achterstand op Barcelona bedraagt in La Liga al acht punten, Cristiano Ronaldo staat in de competitie nog altijd maar op twee goals en Karim Benzema lijkt als het gaat om scoren beetje bij beetje eindelijk los te komen na een moeizame seizoenstart.

De Fransman en Portugees hebben binnenkort hun vaste makker weer terug in de aanval. 'We kunnen op veel verschillende manieren spelen, maar ik wil Cristiano, Bale en Benzema samen zien, want het is al lang geleden', aldus Zidane, wiens woorden slecht nieuws kunnen betekenen voor Isco. Of er moet voor de spelmaker een plek op het middenveld gevonden worden, want in de gala-elf dan ten koste moet gaan van Toni Kroos, Luka Modric of Casemiro. Bale, Ronaldo en Benzema stonden vanwege blessures en schorsingen op 23 april (218 dagen geleden) van dit jaar voor het laatst samen aan de aftrap. Tegen Barcelona viel Bale die dag geblesseerd uit, waarna hij zijn rentree pas maakte als invaller in de Champions League-finale.

Door het vertrek van onder anderen James Rodríguez en Álvaro Morata lijkt de spoeling sindsdien dunner geworden buiten de vaste basisspelers. Er is in de zomer al talent gehaald, maar de vraag is of in de winter nog meer ervaren krachten aan de selectie worden toegevoegd. Zidane hield zijn kaarten tegen de borst: 'Ik ben erg blij met mijn selectie en wil niet dat er iemand vertrekt, maar ik ben niet de enige die daar invloed op heeft. Er wordt gesproken over transfers in de winter, over een spits en extra scorend vermogen, maar ik ga er niets over zeggen. Dat de mogelijkheid er is om iets te doen, weten we allemaal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.