Man van Glas Bale kost Real Madrid een fortuin per wedstrijd

Reacties

Gareth Bale heeft tijdens de revalidatie van een kuitblessure een bovenbeenkwetsuur opgelopen. Het was een bericht dat zelfs in Madrid geen enkele voorpagina haalde. Blessures en Bale, het is een vanzelfsprekendheid geworden.

Man van Glas Bale kost Real Madrid een fortuin per wedstrijd

Sinds Real Madrid in de zomer van 2013 honderd miljoen euro overmaakte naar Tottenham Hotspur, valt Bale van de ene in de andere blessure. Zijn huidige kwetsuur is al zijn negentiende sinds hij in Spanje speelt. Alleen in La Liga miste hij daardoor al 58 wedstrijden. Dit keer houdt het hem een maand aan de kant. Althans, dat melden Spaanse media. Real is vaak schimmig over de blessures van Bale en bericht er zo min mogelijk over.

Steeds als het even lijkt of Bale echt helemaal terug is en zijn oude niveau benadert, gaat het weer mis. Tot frustratie van de fans van Real.  Het leidde zelfs al tot fluitconcerten, tot frustratie van trainer Zinedine Zidane. 'Gareth hoort bij de beste spelers ter wereld. Hij verdient steun als het even niet lekker loopt.'

Na twee geweldige seizoenen bij Tottenham Hotspur twijfelde Real geen moment. Bale moest en zou in het maagdelijk wit gaan spelen. Dat daar honderd miljoen voor nodig was, was geen enkel probleem. Bale werd de nieuwe Britse superster, de nieuwe David Beckham. Hij zou dat geld wel terugverdienen.

Gareth Bale was in de wedstrijden die hij wel kon spelen vaak genoeg succesvol voor Real Madrid.
Gareth Bale was in de wedstrijden die hij wel kon spelen vaak genoeg succesvol voor Real Madrid.

Het is zeer de vraag of Real met de kennis van nu dezelfde keuze had gemaakt. De vleugelspits kostte sinds zijn komst alleen aan afkoopsom en salaris al 168,8 miljoen euro. Het grootste deel daarvan, 100,7 miljoen, bestaat uit de betaalde transfersom. Daarnaast ontving Bale gemiddeld negentien miljoen euro per seizoen aan salaris.

Door zijn aanhoudende blessures kwam Bale in totaal pas tot 159 wedstrijden in het shirt van Real Madrid. Omgerekend kost hij de club het astronomische bedrag van 1,06 miljoen euro per wedstrijd. Hoewel De Koninklijke het nooit in het openbaar zal toegeven, zijn er dan ook twijfels over de toekomst van Bale in de Spaanse hoofdstad.

Die twijfels zijn volgens de Spaanse krant AS zo sterk dat Real al een lijst heeft opgesteld met zes spelers die Bale in de ogen van de clubleiding kunnen vervangen. Eden Hazard, een persoonlijke favoriet van president Florentino Pérez, is de belangrijkste gegadigde, maar ook Dele Alli (Tottenham), Harry Kane (Tottenham), Neymar (PSG), Kylian Mbappé (PSG) en Robert Lewandowski (Bayern München) hebben de lijst gehaald.

Ook de nationale ploeg van Wales moet Gareth Bale vaak missen. Zoals hier, tijdens de interland tegen Ierland.
Ook de nationale ploeg van Wales moet Gareth Bale vaak missen. Zoals hier, tijdens de interland tegen Ierland.

Het Galácticos-tijdperk is over bij Real Madrid. De club zet niet meer in op het halen van wereldsterren, maar richt zich juist op het halen van jong talent. Om de Bale-crisis op te lossen lijkt Pérez nu toch terug te vallen op zijn oude tactiek. Er zou al tweehonderd miljoen klaarliggen om Neymar te halen, omdat Hazard vooralsnog weinig aanstalten maakt om te vertrekken bij Chelsea.

En Bale zelf dan? Financieel zal de 68-voudig international zich nooit meer zorgen te hoeven maken, maar sportief heeft hij de hoge verwachtingen nooit helemaal weten in te lossen. Hoewel, in 105 La Liga-duels was het wel 56 keer raak. Het is waarschijnlijk ook om die reden dat er nog genoeg topclubs zijn die het nog wel een keer met hem willen proberen. Manchester United met name, maar ook Chelsea en zelfs zijn oude club Spurs worden genoemd.

Gareth Bale in La Liga:

SeizoenDuelsTreffers
2013/142715
2014/153113
2015/162319
2016/17197
2017/1852
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.