Zidane sluit nog niet aan in polonaise: 'We hebben nog helemaal niets'

Reacties

Real Madrid is hard op weg naar de Spaanse landstitel en kan donderdag tegen Getafe zijn voorsprong op Barcelona vergroten tot vier punten. Dat moet het wel zien te doen zonder Eden Hazard, die er maar weer eens niet bij is. Zinedine Zidane blijft voorzichtig.

Zidane sluit nog niet aan in polonaise: 'We hebben nog helemaal niets'
© Pro Shots

De coach van Real zag dat Barcelona dinsdagavond niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen Atlético Madrid. Het is bijzonder onrustig bij de Catalanen, terwijl Real juist in rustig vaarwater zit. De manschappen van Zidane zijn in vorm en winnen de wedstrijden gemakkelijk. Niets lijkt de eerste landstitel in drie jaar tijd in de weg te staan voor De Koninklijke.

Zidane waakt voor gemakzucht. 'We hebben nog niets gewonnen', benadrukte de coach op zijn persconferentie. 'Er zijn nog zes wedstrijden te gaan. Achttien punten. Tot het moment dat we echt niet meer in te halen zijn moeten we blijven gaan. We moeten niet te overmoedig raken en denken dat het al voorbij is. Ik ken deze situatie uit mijn tijd als speler. We hebben nog helemaal niets.'

Real neemt het donderdag tegen Getafe op zonder zomeraankoop Hazard, die door Zidane uit zijn selectie is gehouden. De Belg speelde vier van de vijf wedstrijden na de coronabreak en kreeg in de 0-1 zege op Espanyol een aantal tikken. Hazard werd na ruim een uur naar de kant gehaald en wordt gespaard tegen Getafe. Zidane vraagt om geduld met de man van honderd miljoen euro, die dit seizoen door blessureleed pas negentien van de 44 wedstrijden heeft gespeeld.

Na de derby met Getafe staan er voor Real nog vijf competitieduels op de rol. Athletic de Bilbao, Alavés, Granada, Villarreal en Leganés zijn de laatste tegenstanders voor de koploper op de weg naar de landstitel.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.