Zidane krijgt vragen over Barça-sof en schept duidelijkheid over Marcelo

Reacties

Wie na het bekerdebacle tegen Alcoyano had voorspeld dat Real Madrid de maand mei zou ingaan met een kans op het winnen van de dubbel La Liga/Champions League zou vreemd zijn aangekeken. Een mirakel? Zinedine Zidane vindt dat overdreven.

Zidane krijgt vragen over Barça-sof en schept duidelijkheid over Marcelo
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Osasuna
Osasuna

'Nee, we zijn zover gekomen omdat we hard hebben gewerkt en iedereen volledig is toegewijd aan zijn passie', sprak de Real Madrid-trainer vrijdag tijdens een persmoment voor het competitietreffen met Osasuna. 'We hebben op bepaalde momenten precies datgene gedaan wat nodig is. Het is niet makkelijk om een selectie als die van Real te managen.'

In La Liga staat Real er mede dankzij de uitglijder van Barcelona tegen Granada prima voor. Wat er ook gebeurt: als De Koninklijke zijn laatste vijf duels wint, blijft het dankzij een beter onderling resultaat sowieso de aartsrivaal voor. Dan hoeft het verder alleen nog maar te hopen op een misstap van Atlético Madrid.

'De competitie is altijd zwaar en dat zal zo blijven tot en met het einde van het seizoen. Ik ben niet blij met een nederlaag van een concurrent. We moeten naar onszelf kijken', aldus Zidane.

Met de return tegen Chelsea in de halve finale van de Champions League voor de deur is de verleiding wellicht groot om te rouleren tegen Osasuna. Worden Toni Kroos, Luka Modric en Casemiro bijvoorbeeld gespaard? 'Nee, ze zullen alle drie gaan spelen. We zijn alleen maar bezig met de wedstrijd van morgen.'

Ramos en Marcelo
Zidane bevestigde dat Sergio Ramos op de weg terug is. 'Hij traint weer mee en kan ook weer spelen. We zullen later vanmiddag zien of hij in de selectie zit. Sergio is er klaar voor.'

Verder kreeg Zidane nog een vraag over Marcelo, die om een curieuze reden de clash met Chelsea dreigde te moeten missen: de linksback van Real Madrid is opgeroepen om een dag voor de wedstrijd te werken in een stembureau en kan daardoor niet met de selectie meereizen naar Londen.

'Hij zal aan zijn verplichtingen voldoen, maar woensdag kunnen wij ook op hem rekenen', aldus Zidane, die daarmee impliciet bevestigde dat de routinier later alsnog afreist naar de Engelse hoofdstad. De eerste ontmoeting tussen Real en Chelsea eindigde afgelopen dinsdag onbeslist: 1-1.

De topdrie in La Liga:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.