'Zidane in de wachtkamer voor terugkeer in voetballerij'

Reacties

Het bondscoachschap van Frankrijk is geen optie meer en dus richt Zinedine Zidane zich op een terugkeer in het clubvoetbal. De Fransman is clubloos sinds zijn vrijwillige vertrek bij Real Madrid in 2021, hij kan opnieuw bij een voormalige werkgever aan de slag.

'Zidane in de wachtkamer voor terugkeer in voetballerij'
© Pro Shots

Bij Todofichajes weten ze dat Juventus twee opties heeft voor het geval Massimiliano Allegri ontslagen wordt. De coach leek het op de rit te hebben met acht opeenvolgende zeges in de Serie A, maar afgelopen vrijdag deelde concurrent Napoli een keiharde dreun uit door met 5-1 te winnen. Dat heeft de positie van Allegri weer aan het wankelen gebracht.

Mocht de huidige coach van Juventus ontslagen worden, is Zidane samen met Tottenham Hotspur-manager Antonio Conte in beeld bij de clubleiding. Omdat Zidane direct kan instappen en geen afkoopsom nodig heeft om aan de slag te gaan bij de club die hij tussen 1996 en 2001 diende, gaat de voorkeur van de Turijnse clubleiding uit naar de Fransman.

Zidane was als coach van Real Madrid bijzonder succesvol, hij won driemaal de Champions League en twee Spaanse landstitels. Als speler van Juventus werd hij ook tweemaal kampioen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.