'Zick-Zack-Zirkzee' redt Bayern: 'Eerste duel, eerste balcontact, goal!'

Reacties

De officiële entree van Joshua Zirkzee bij Bayern München kon haast niet beter verlopen. De achttienjarige aanvaller deed woensdagavond tegen SC Freiburg (1-3) voor de eerste keer mee in een Bundesliga-wedstrijd van zijn club en scoorde meteen met zijn eerste balcontact.

'Zick-Zack-Zirkzee' redt Bayern: 'Eerste duel, eerste balcontact, goal!'
© Pro Shots

Zirkzee beleefde vorige week zijn vuurdoop in het eerste elftal, in de Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Toen lukte het nog niet meteen een visitekaartje af te geven, maar woensdag was dat wel anders. In de 92ste minuut was hij attent bij een voorzet van Serge Gnabry en tikte hij de 1-2 binnen tegen SC Freiburg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zick-Zack-Zirkzee kopt de Duitse krant Bild een dag na de wedstrijd. 'Bundesliga-debuut, eerste balcontact, doelpunt!', schrijft men lovend. Slechts 59 seconden na zijn invalbeurt bij Bayern was de Nederlander al doeltreffend en dat heeft indruk gemaakt. De krant helpt de lezers die Zirkzee nog niet goed kennen een eindje op weg en introduceert de aanvaller als een 'Pierre van Hooijdonk-lookalike' gezien zijn uiterlijk en zijn indrukwekkende lengte van 1 meter 93.

Ook Die Welt besteedt speciale aandacht aan het fraaie moment van Zirkzee. 'Eerste wedstrijd, eerste balcontact, eerste doelpunt', schrijft de krant. 'Alleen de allergrootste kenners wisten vóór deze wedstrijd al wie Joshua Zirkzee was. En hij slaagde erin meer dan een gelijkspel te halen uit de wedstrijd in Freiburg.'

Die Welt vertelt hoe Zirkzee in 2017 wegging bij Feyenoord om zich aan te sluiten bij Bayern. 'Afgelopen zomer maakte hij de overstap van de Onder-19 naar het reserve-elftal in de 3.Liga. Daar lukte het hem in dertien wedstrijden nog niet te scoren, maar toch heeft hij zich al omhooggewerkt naar de A-selectie. Dat hij er woensdag überhaupt bij was, kwam door blessureleed bij anderen. Maar na afloop stond hij met de duimen omhoog op de foto.'

Ook de technische staf sprak lovend over het Bundesliga-debuut van Zirkzee. 'Hij zit sinds drie weken bij de groep en zijn ontwikkeling is opmerkelijk', reageerde interim-trainer Hansi Flick na de wedstrijd. 'We hebben nog een lange weg met hem te gaan, natuurlijk, maar hij heeft zichzelf vanavond wel echt beloond.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Begin dit jaar wierp VI een blik op 26 Nederlandse tienertalenten bij Europese topclubs. Onder hen was ook Joshua Zirkzee:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer J. Zirkzee
Meer over J. Zirkzee
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.