Bayern heeft Lewandowski niet nodig op mooie avond voor Zirkzee

Reacties

Bayern München heeft zijn suprematie in de Champions League andermaal getoond. Tottenham Hotspur werd met duidelijke cijfers verslagen, terwijl spits Robert Lewandowski de hele wedstrijd op de bank bleef. In plaats daarvan kreeg de Nederlandse aanvaller Joshua Zirkzee zijn eerste speelminuten.

Bayern heeft Lewandowski niet nodig op mooie avond voor Zirkzee
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
3 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Men is in Beieren onder de indruk van Zirkzee, die vooral in de jeugd en bij de beloften makkelijk het net vindt. Onlangs verlengde hij zijn contract bij Bayern München tot medio 2023 en zat hij al enkele malen bij de wedstrijdselectie van het eerste. Tot een debuut kwam het nog niet, tot aan de Champions League-avond tegen Tottenham. De eindstand was al bereikt toen Zirkzee vier minuten voor tijd inviel voor zijn eerste minuten in de hoofdmacht.

Daarvoor was dus al viermaal gescoord. Kingsley Coman opende in de veertiende minuut de score, voordat hij op akelige wijze van het veld moest. In een poging een bal binnen te houden knakte de knie van Coman op vervelende wijze, waarna Thomas Müller voor hem in de plaats kwam. Hij was een van de vele routiniers die op de bank begon. Bij zowel Bayern als Tottenham speelden enkele basiskrachten niet. Zo stelde manager José Mourinho spelers als Davinson Sánchez, Dele Alli en Harry Kane niet op.

Voor de blessure van Coman was Tottenham op gelijke hoogte gekomen, Ryan Sessegnon luisterde zijn basisdebuut voor Tottenham op met een goal. Nog voor rust kwam Bayern echter weer op voorsprong, via de ingevallen Müller. Met een mooi schot verdubbelde Philippe Coutinho vervolgens de marge, waarna de wedstrijd in de Allianz Arena wel beslist was.

Bayern München gaat als groepswinnaar richting de achtste finale, met de volle achttien punten uit zes wedstrijden. Tottenham eindigt op tien punten, maar is er straks dus ook bij als er geloot wordt voor de knock-outfase in de Champions League.

Olympiakos Piraeus
Olympiakos Piraeus
1 - 0
Rode Ster Belgrado
Rode Ster Belgrado

Lang leek Rode Ster Belgrado op weg naar overwintering in Europa, maar op schlemielige wijze ging het in Griekenland mis. De winnaar van het duel tussen Olympiakos en Rode Ster Belgrado zou zich achter Bayern en Tottenham plaatsen voor de zestiende finale van de Europa League.

Vlak voor rust kreeg Rode Ster, waar Rajiv van La Parra als wissel begon, de ideale kans om een grote stap te zetten richting overwintering. Tomane miste echter een strafschop, waardoor het 0-0 bleef.

Lang leek dit ook de eindstand te worden, maar vlak voor tijd liet Olympiakos-speler Youseff El Arabi zien dat hij wel raak kon schieten vanaf elf meter. El Arabi faalde niet vanaf de stip en schoot Olympiakos zodoende naar de Europa League. De Grieken zijn, net als bijvoorbeeld Club Brugge, potentieel een tegenstander van Ajax.

Een jaar geleden gingen we al op bezoek bij Joshua Zirkzee, toen stelde hij zichzelf voor.
UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
24-5
+19
18
2
Tottenham Hotspur
6
3
1
2
18-14
+4
10
3
Olympiakos Piraeus
6
1
1
4
8-14
-6
4
4
Rode Ster Belgrado
6
1
0
5
3-20
-17
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.