Zirkzee direct de grote held bij Bundesliga-debuut voor Bayern

Joshua Zirkzee heeft woensdagavond het Bundesliga-debuut van zijn dromen gemaakt bij Bayern München. De achttienjarige Nederlander kwam als invaller binnen de lijnen tegen SC Freiburg en zorgde diep in blessuretijd voor de bepalende 1-2.

SC Freiburg
SC Freiburg
1 - 3
Bayern München

Bayern München maakte wederom geen al te overtuigende indruk, al begon het wel goed. Al na een kwartier werkte Robert Lewandowski van dichtbij binnen na uitstekend voorbereidend werk van Alphonso Davies. Hoewel Bayern genoeg kansen kreeg op meer, moest het na een uur toch de 1-1 toestaan. Vincenzo Grifo nam een voorzet ineens op de slof en liet Manuel Neuer volstrekt kansloos. Bayern leek op weg naar het achtste puntenverlies in zestien competitieduels, maar daar dacht Zirkzee anders over.

Koud in het veld zorgde de Nederlandse jeugdinternational in de 92ste minuut voor de 1-2. Serge Gnabry lobde de bal richting het grote talent en de spits fleurde zijn Bundesliga-debuut op met een doelpunt door handig binnen te tikken. Het verzet van SC Freiburg was daarmee direct gebroken en Bayern maakte zelfs nog de 1-3. Gnabry schoot in twee instanties raak en bepaalde daarmee de eindstand, maar het was toch Zirkzee die na afloop de meeste knuffels ontving.

Borussia Mönchengladbach
2 - 0
Paderborn
Paderborn

Borussia Mönchengladbach had wat goed te maken na de verrassende nederlaag tegen VfL Wolfsburg van afgelopen weekend. Toch overtuigde de gedeelde nummer één van de Bundesliga niet. Hekkensluiter SC Paderborn zakte massaal in en daar had de thuisploeg het bijzonder lastig mee. Direct na rust viel dan toch de, al met al verdiende, 1-0. Lars Stindl legde de bal goed breed en Alassane Plea schoot dertien seconden na het fluitsignaal feilloos raak. Vanaf elf meter zorgde Stindl zelf voor de beslissing (2-0), waardoor Gladbach net als RB Leipzig op 34 punten staat na zestien competitieduels.

VfL Wolfsburg
1 - 1
Schalke 04
Schalke 04

VfL Wolfsburg heeft ook in de tweede topper in een paar dagen tijd een uitstekend resultaat behaald. Na de overwinning op koploper Borussia Mönchengladbach van afgelopen weekend werd nu Schalke 04 op een gelijkspel gehouden. Met Wout Weghorst in de basis (maar zonder Jeffrey Bruma) kwamen de bezoekers nog wel op voorsprong. Ozan Kabak maakte vijf minuten na rust uit de rebound de 0-1. Voldoende voor een overwinning was dat niet. Markus Schubert, die de vanwege een veelbesproken karatetrap geschorste Alexander Nübel verving onder de Schalke-lat, zat helemaal mis bij een corner, waarna Kevin Mbabu de 1-1 op het scorebord zette.

Eintracht Frankfurt
2 - 4
1. FC Köln
1. FC Köln

Met Bas Dost in de basis begon Eintracht Frankfurt ijzersterk aan de wedstrijd tegen 1. FC Köln. Martin Hinteregger opende al in de zesde minuut de score en binnen het halfuur maakte Gonçalo Paciencia er zelfs al 2-0 van tegen 1. FC Köln. Beide doelpunten vielen na een corner van Filip Kostic (ex-FC Groningen). Nog voor rust hielp Jonas Hector met een geweldige pegel vanaf zo'n dertig meter de bezoekers terug in de wedstrijd. Een belangrijke goal, want Köln kreeg daardoor de overhand en kwam in de 72ste minuut op gelijke hoogte toen Sebastiaan Bornauw een scherpe voorzet knap tegen de touwen schoot. Frankfurt ging met de minuut minder spelen en werd uiteindelijk zelfs verslagen door de degradatiekandidaat. Dominick Drexler maakte van dichtbij de 2-3 in de 81ste minuut en in de extra tijd werd het zelfs nog 2-4 via Ismail Jakobs.