Zirkzee schittert voor Bayern met hattrick in Youth League

Joshua Zirkzee heeft zich dinsdagmiddag opnieuw laten gelden in de Youth League. De achttienjarige Nederlander was met drie doelpunten van grote waarde voor Bayern München Onder-19.

In de vorige groepswedstrijd van Bayern was Zirkzee ook al trefzeker. Hij zette de Duitsers op voorsprong op bezoek bij Tottenham Hotspur, dat duel eindigde uiteindelijk in een 1-4 zege. Ook in Griekenland was het Zirkzee die de ban brak; de spits werkte tien minuten voor rust de 0-1 binnen. Dat was ook de ruststand.

Direct na de hervatting maakte Lasse Günther er 0-2 van. Daarna was het weer de beurt aan Zirkzee. Met zijn tweede en derde van de middag gooide hij de wedstrijd definitief in het slot. De spits schoot Bayern zo naar de koppositie in Groep B van de Youth League.

Daarnaast maakte Zirkzee met zijn hattrick een flinke sprong op de topscorerslijst van het toernooi, alleen Tottenham Hotspur-spits Troy Parrot scoorde vaker (vijf keer). Met de editie van vorig seizoen erbij staat hij nu op acht doelpunten in acht Youth League-wedstrijden.

Zirkzee doorliep de jeugdopleidingen van ADO Den Haag en Feyenoord en vertrok in 2017 naar Bayern. Daar wacht hij nog op zijn officiële debuut voor de hoofdmacht, wel deed hij al een aantal keer mee in oefenduels.

Simons
Ook Xavi Simons kwam dinsdag in actie in de Youth League. De Nederlander had als aanvallende middenvelder een basisplaats bij de beloften van Paris Saint-Germain, maar kon niet voorkomen dat de Parijzenaren met 2-0 onderuit gingen bij Club Brugge.

Vorig jaar spraken we Joshua Zirkzee in Duitsland, daar stelde hij zichzelf voor