'Zhirkov wordt de eerste grote aankoop van Chelsea'

Chelsea lijkt de voornaamste kandidaat om Russisch international Yuri Zhirkov over te nemen van CSKA Moskou. Volgens The Guardian ondergaat de 25-jarige linkspoot woensdag een medische keuring en wordt hij de eerste grote aankoop van The Blues tijdens deze zomer.

'Zhirkov wordt de eerste grote aankoop van Chelsea'

Guus Hiddink zou Zhirkov hebben aanbevolen bij Roman Abramovich, de eigenaar van Chelsea. Hiddink was vorig seizoen interim-manager in Londen en kent Zhirkov van de Russische nationale ploeg waarvan hij bondscoach is. Volgens The Guardian betaalt Chelsea twintig miljoen euro aan CSKA Moskou en gaat Zhirkov voor vier jaar tekenen in Londen. Ook Barcelona zou geïnteresseerd zijn in de 31-voudig international.

Zico, trainer van CSKA Moskou, wil in Sport Express niet te veel vooruitlopen op een vertrek van Zhirkov. 'Op dit moment traint hij gewoon nog bij ons', aldus de Braziliaan. 'Als hij echt vertrekt, wordt het moeilijk hem te vervangen. Zhirkov is voor CSKA wat Cristiano Ronaldo was voor Manchester United en wat Kaká was voor AC Milan. Ik ben er zeker van dat die clubs zich zorgen maken over hoe zij hun leiders moeten vervangen.'

Bekijk hier al onze video's