Zenit schrapt Advocaat van shortlist: Semak volgt Mancini op

Reacties

Sergej Semak is de nieuwe trainer van Zenit Sint-Petersburg. De 42-jarige oefenmeester komt over van FC Ufa en heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend, met daarbij een optie voor nóg een jaar. Zenit kiest dus niet voor Dick Advocaat.

Zenit schrapt Advocaat van shortlist: Semak volgt Mancini op

Voormalig middenvelder Semak keert terug bij de club waarvoor hij als speler ook al twee jaar actief was, tussen 2009 en 2011. Hij speelde vooral voor CSKA Moskou, waar hij liefst tien seizoenen onder contract stond en uitgroeide tot aanvoerder en clubicoon.Ook kwam hij uit voor Paris Saint-Germain en Rubin Kazan en speelde hij 65 keer voor Rusland. Op het EK 2008 (met Guus Hiddink aan het roer) was Semak aanvoerder.

Na zijn actieve loopbaan was hij ook assistent en (heel kort) interim-trainer bij Zenit, in december 2016 ging hij aan de slag bij Ufa. Met die club eindigde hij afgelopen seizoen als zesde, tien punten onder het teleurstellend als vijfde geëindigde Zenit. Die club kiest nu dus niet voor een bekende West-Europese trainer, zoals de laatste jaren het geval was. 'Grote namen' als Roberto Mancini, André Villas-Boas, Luciano Spalletti en Advocaat stonden de afgelopen seizoen aan het roer bij Zenit.

De ex-bondscoach van Oranje - en tot voor kort trainer van Sparta - werd eerder deze maand ook genoemd bij Zenit. Dit omdat Mancini werd aangesteld als bondscoach van Italië. Toen vielen ook de namen van Sinisa Mihajlovic en Semak. Laatstgenoemde is het nu dus geworden, hij moet de successen na een bijzonder teleurstellend seizoen weer terugbrengen bij Zenit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.