Mancini moet Italiaans elftal uit het slop trekken

Reacties

Roberto Mancini is de nieuwe bondscoach van Italië. De 53-jarige trainer vertrok afgelopen weekend al bij Zenit Sint-Petersburg en neemt bij de Italiaanse ploeg het stokje over van interim-bondscoach Luigi Di Biagio.

Mancini moet Italiaans elftal uit het slop trekken

In november werd Giampiero Ventura ontslagen omdat La Squadra Azzurra onder zijn leiding deelname aan het WK in Rusland miste. Ook bondsvoorzitter Carlo Tavecchio verloor zijn baan in de nasleep van het fiasco.

Roberto Fabbricini, de (vooralsnog tijdelijke) vervanger van Tavecchio, kreeg vervolgens van de FIGC (de Italiaanse voetbalbond) de taak om een nieuwe bondscoach te vinden. Fabbricini richtte zich op vier kandidaten: Carlo Ancelotti, Antonio Conte, Claudio Ranieri en Mancini. De aanstelling van Ancelotti of Conte was geen haalbare kaart, waardoor de keuze op Mancini is gevallen.

Voor Mancini komt de klus bij het nationale elftal op een goed moment. De Italiaan beleeft een zeer teleurstellend seizoen met Zenit, dat op alle fronten teleurstelde. In de competitie eindigde de ploeg op de vijfde plek, met zeven punten minder dan kampioen Lokomotiv Moskou. In de Europa League (laatste zestien, door RB Leipzig) en het Russische bekertoernooi (laatste 32, door tweedeklasser Dinamo St. Petersburg) werd Zenit vroeg uitgeschakeld.

Zondag kondigde Zenit het vertrek van Mancini aan en een dag later heeft de coach dus een contract getekend bij de Italiaanse bond. Het wordt de eerste periode voor Mancini als trainer van een land. Voor zijn enige seizoen bij Zenit was hij werkzaam bij achtereenvolgens Fiorentina, Lazio, Internazionale, Manchester City, Galatasaray en wederom Internazionale.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.