Napoli neemt afscheid van Sarri en maakt weg vrij voor Ancelotti

Reacties

De wegen van Napoli en trainer Maurizio Sarri zijn officieel gescheiden. Via Twitter neemt voorzitter Aurelio de Laurentiis afscheid van de oefenmeester, waarmee niets een aanstelling van Carlo Ancelotti nog in de weg staat.

Napoli neemt afscheid van Sarri en maakt weg vrij voor Ancelotti

'Ik dank Maurizio voor zijn geweldige toewijding aan ons Napoli', aldus De Laurentiis. 'Hij heeft onze stad en alle fans over de hele wereld hun trots teruggegeven, met een manier van voetballen die door iedereen bewonderd werd. Maurizio, bedankt.' Het bericht volgt na dagenlange speculaties over de toekomst van Sarri, die naar verluidt in de belangstelling staat van Chelsea en Zenit Sint-Petersburg.

Daarmee komt er na drie jaar een einde aan het huwelijk tussen Napoli en de trainer, die in 2015 overkwam van Empoli. Met de ploeg van Dries Mertens speelde hij bijzonder aantrekkelijk voetbal, wat Napoli dit seizoen bijna de landstitel opleverde. Juventus was echter tóch te sterk.

Met het afscheid van Sarri is de weg vrij voor Ancelotti. De ex-trainer van onder meer Juventus, AC Milan, Paris Saint-Germain, Real Madrid en Bayern München wordt waarschijnlijk snel aangesteld. Hij werd in september vorig jaar op straat gezet door de Duitsers, waarna hij zonder werk zat. De laatste dagen werd al duidelijk dat hij achter de schermen klaarstond om bij Napoli aan de slag te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.