Zenit bevestigt vertrek Mancini en kan shortlist met Advocaat erbij pakken

Reacties

Zenit Sint-Petersburg heeft zondagochtend bevestigd dat trainer Roberto Mancini na dit seizoen vertrekt. Het duel met SKA Khabarovsk van zondag betekent zijn afscheid.

Zenit bevestigt vertrek Mancini en kan shortlist met Advocaat erbij pakken

Naar alle waarschijnlijkheid wordt Mancini spoedig aangesteld als bondscoach van Italië. Sinds het vertrek van Giampiero Ventura na het mislopen van het WK zit de viervoudige wereldkampioen zonder keuzeheer. Luigi Di Biagio vervult die functie momenteel op interim-basis.

De 53-jarige Mancini was sinds juni 2017 werkzaam bij Zenit Sint-Petersburg. Afgelopen seizoen eindigde de UEFA Cup-winnaar van 2008 als derde en na 29 van de dertig speelrondes in deze jaargang staat de club vijfde. Eerder was Mancini trainer van onder meer Internazionale en Manchester City.

Dick Advocaat staat op een shortlist bij Zenit. De zeventigjarige Hagenaar is momenteel met Sparta Rotterdam bezig aan de play-offs om promotie/degradatie. Dat is zijn voornaamste zorg. Pas daarna komt eventueel Zenit aan de orde. Ook Sinisa Mihajlovic (in januari ontslagen bij Torino) en Sergej Semak (FK Ufa) worden genoemd als mogelijke nieuwe trainers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.