'Zelfs twintig miljoen euro kan Mata niet verleiden'

Reacties

Juan Mata heeft afgelopen zomer een mega-aanbod van de hand afgewezen. De Spanjaard wil namelijk met Manchester United jagen op prijzen.

'Zelfs twintig miljoen euro kan Mata niet verleiden'
© Pro Shots

Mata mag dan geen vaste waarde zijn bij Manchester United, die status wil niet zeggen dat de Spanjaard zint op een vertrek. Sterker nog, zijn wil te blijven is groter dan de verleiding van een supersalaris.

Afgelopen zomer kwam er namelijk een zeer lucratief aanbod op het bordje van Mata te liggen. Een Saoedische club bood hem vijftien miljoen euro. De 32-jarige Spanjaard wees het verleidelijke bod van de hand, zoals een nog betere aanbieding hem niet kon overtuigen. Want ook voor twintig miljoen euro bleef het antwoord nee.

Volgens AS speelde het geld geen rol in de beslissing. Mata wil namelijk actief blijven op het hoogste niveau en met Manchester United prijzen pakken. Hij ziet ook genoeg perspectief op Old Trafford dat dat gaat gebeuren. Daarom zet hij in op het uitdienen van zijn contract tot medio 2021 in plaats van een zeer lucratief sluitstuk van zijn loopbaan.

Bovendien kan Mata zich blijven inzetten voor het goede doel Common Goal, dat zich inzet om via voetbal de sociale ongelijkheid te bestrijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Met deze trainer moet Manchester United tegen degradatie strijden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.