Zelfs plek in eliteclub helpt Weghorst niet aan Oranje-oproep

Reacties

Een van de grootste afwezigen in de selectie van het Nederlands elftal is Wout Weghorst. De 28-jarige spits speelde bijna anderhalf jaar geleden zijn laatste interland, terwijl hij bij VfL Wolfsburg bijna wekelijks scoort. Weghorst is zelfs zo belangrijk voor de Bundesliga-club dat hij met zijn statistieken in een bijzonder rijtje terechtkomt.

Zelfs plek in eliteclub helpt Weghorst niet aan Oranje-oproep
© Pro Shots

Weghorst debuteerde in 2018 in Oranje met een korte invalbeurt in een oefeninterland tegen Engeland (0-1), de eerste wedstrijd van Ronald Koeman als bondscoach. Koeman gunde Weghorst later nog invalbeurten tegen Slowakije en Italië, maar daarna liet hij de spits anderhalf jaar links liggen. Pas toen Memphis Depay geblesseerd wegviel, werd Weghorst weer bij Oranje gehaald.

Tijdens Nederland-Estland (5-0) begon Luuk de Jong in de spits. Weghorst mocht een half uur invallen in wat later de laatste wedstrijd van Koeman als keuzeheer bleek te zijn. Frank de Boer nam in de zomer van 2020 het roer over, maar hij riep Weghorst in zijn eerste twee interlandperiodes in oktober en november niet op. Ook nu valt Weghorst af nadat hij wel werd opgenomen in de voorselectie.

En dat terwijl Weghorst misschien wel aan het beste seizoen uit zijn carrière bezig is. De spits van Wolfsburg was al goed voor 21 goals en zes assists in 32 officiële wedstrijden. Weghorst is op weg om zijn persoonlijke record, achttien competitietreffers in dienst van AZ in het seizoen 2017/18, te verbeteren. In de Bundesliga staat hij nu op zestien goals.

In dit kalenderjaar overlegt Weghorst indrukwekkende cijfers. Tot nu toe is de Nederlander in 2021 bij elf goals (zeven treffers en vier assists) betrokken geweest. In de grootste vijf competitie van Europa zijn alleen Lionel Messi, Robert Lewandowski, Romelu Lukaku, Luis Muriel, Cristiano Ronaldo en Jadon Sancho dit jaar bij meer doelpunten betrokken geweest. Toch was het voor Weghorst niet genoeg voor een plekje in Oranje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Onbegrijpelijk dat Weghorst er niet en Luuk de Jong er wel bij zit'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer W. Weghorst
Meer over W. Weghorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.