Zelfs Haaland staat versteld van de rust bij wonderkind Reyna

Reacties

Wie naar zijn ontwikkeling kijkt, zou bijna vergeten dat Giovanni Reyna nog maar zeventien jaar oud is. De Amerikaanse tiener komt nu al vrijwel iedere wedstrijd in actie bij Borussia Dortmund en maakt indruk, ook op zijn ploeggenoten, onder wie Erling Haaland.

Zelfs Haaland staat versteld van de rust bij wonderkind Reyna
© Pro Shots

Reyna gaf misschien wel de mooiste assist van het voorbije Bundesliga-weekend. In de uitwedstrijd tegen RB Leipzig was er een open schietkans voor de aanvaller, maar in plaats van voor eigen succes te gaan, legde hij de bal bijna achteloos perfect neer voor Haaland. De spits maakte de 0-1 en Dortmund won uiteindelijk met 0-2, waardoor de tweede plaats veilig is gesteld in het huidige Bundesliga-seizoen. Toch is er nog wel frustratie bij Dortmund, dat hoopte Bayern München dit seizoen serieus te kunnen bedreigen. Met de jonge selectie moet volgend seizoen echt naar het niveau van de Duitse kampioen worden toegegroeid.

Reyna is een van de spelers die voor veel hoop zorgt bij Dortmund. Begin dit seizoen was hij voor velen nog een onbekende, maar na het Bundesliga-debuut midden januari ging het snel. Het toptalent staat al op veertien Bundesliga-optredens en treedt met zijn snelle ontwikkeling in de voetsporen van onder anderen Ousmane Dembélé en Christian Pulisic, twee jonge aanvallers met wie het ook snel ging bij Dortmund en die toptransfers maakten naar respectievelijk Barcelona en Chelsea.

Het goede trackrecord van Dortmund met grote talenten speelde een grote rol bij de keuze van Reyna voor BVB toen hij de New York City FC Academy vorige zomer verliet. 'Voor mij was Dortmund de perfecte plek, want de kans op speeltijd was het belangrijkste voor mij. Ik wist dat ze jonge spelers als Dembélé en Pulisic speeltijd en kansen hadden gegeven. Ik wist dat ik misschien niet direct de grootste vis in de vijver zou zijn, maar ik had genoeg vertrouwen in mezelf om te geloven dat als ik hard zou werken, dat het zou lukken om naar een basisplaats toe te groeien. Ik ben op de goede weg', zei de aanvaller onlangs tegen The Athletic.

Tegen Leipzig toonde Reyna opnieuw aan dat hij klaar is voor het grote werk. Nog meer speeltijd en nog meer verantwoordelijkheid. Haaland was tegenover ESPN vol lof over zijn twee jaar jongere ploeggenoot. 'Dat hij zo rustig is aan de bal op deze leeftijd en bij zo'n grote club is echt fascinerend. Het is fascinerend hoe ontspannen hij is. Ja, hij kan de top halen. Het lijkt hem allemaal niets te doen, hij gaat er gewoon voor', aldus de negentienjarige Noor, die voor trainingen en wedstrijden ook de chauffeur is voor Reyna, die nog geen rijbewijs heeft. De twee hebben een goede band en vinden elkaar op het veld makkelijk. Dat onderstreepte Haaland na de zege op Leipzig: 'Ik noem hem altijd The American Dream. Dat is hij voor mij ook. Hij is nog maar zeventien en wat hij nu al op het veld laat zien is echt fantastisch.'

Bekijk hieronder de schitterende goal van Reyna eerder dit seizoen in de bekerwedstrijd tegen Werder Bremen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.