Zelden vertoond: negen penalty's op rij mis in strijd om Japanse Super Cup

Reacties

Vissel Kobe heeft zaterdag beslag gelegd op de Japanse Super Cup. Yokohama Marinos werd na een merkwaardige strafschoppenreeks verslagen: na het 3-3 gelijkspel werden er liefst negen penalty's op rij gemist. Thomas Vermaelen was één van de spelers die faalde.

Zelden vertoond: negen penalty's op rij mis in strijd om Japanse Super Cup
© Pro Shots

Vermaelen speelt sinds de zomer voor Vissel Kobe, de club van voorzitter Hiroski Mikitani. Hij is ook de directeur van Rakuten, de hoofdsponsor van Barcelona, en bezig om in Japan een soort mini-Barcelona op poten te zetten. Sergi Samper en Andrés Iniesta spelen er ook; David Villa en Lukas Podolski waren tot voor kort actief voor Vissel Kobe.

Vermaelen en co eindigden in het afgelopen seizoen als achtste in de J-League en stonden zaterdag als winnaar van de Emperor's Cup tegenover landskampioen Yokohama Marinos. Na een spectaculaire wedstrijd met zes doelpunten (3-3) moest een strafschoppenreeks zorgen voor een winnaar in de strijd om de Super Cup.

De eerste vier penalty's waren allemaal raak, met Iniesta als een van de spelers die succesvol was vanaf elf meter. Hierna begon echter een merkwaardige reeks:liefst negen strafschoppen op rij gingen mis. Vermaelen was namens Vissel Kobe de vierde speler die niet wist te scoren vanaf elf meter. Hotaru Yamaguchi maakte aan de slapstick-strafschoppenserie een einde en zorgde voor vreugde bij Vissel Kobe.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.