Zelden vertoond: Leeds geeft Villa goal terug na vechtpartij

Reacties

Er zal nog lang worden nagepraat over het Championship-duel tussen Leeds United en Aston Villa. En niet om de reden die verwacht werd.

Zelden vertoond: Leeds geeft Villa goal terug na vechtpartij
Leeds United
Leeds United
1 - 1
Aston Villa
Aston Villa

Op het spel stond immers de theoretische kans van Leeds United om nog direct te promoveren. Alleen bij een zege op de subtopper zou die kans nog in leven blijven. Bij ieder ander resultaat zou er gejuich op gaan bij Sheffield United, dat dan het zaterdag gepromoveerde Norwich City zeker zou volgen naar de Premier League.

In de 73ste minuut had hét moment van het duel plaats. Villa-aanvaller Jonathan Kodjia ging bij een duel naar de grond en bleef liggen. De spelers van Leeds hadden daar geen boodschap aan en voetbalden verder, hoewel enkele Villa-spelers duidelijk al stopten in de veronderstelling dat de bal uit geschoten zou worden. Dat laatste gebeurde niet en de scheidsrechter van dienst liet al die tijd doorspelen.

Uiteindelijk kwam de bal bij Mateusz Klich. De voormalige middenvelder annex aanvaller van FC Twente dribbelde naar binnen en schoot de bal in de lange hoek. Het doelpunt vieren was er niet bij voor de Pool, want hij werd direct fysiek aangevallen door de nodige spelers van Villa die hem overduidelijk onsportief gedrag verweten (foto).

Wat volgde was een minutenlang opstootje, waarbij een andere oude bekende uit de Eredivisie een rode kaart kreeg. Voormalig Ajacied Anwar El Ghazi kreeg rood omdat hij Patrick Bamford in het gezicht leek te raken toen hij zich losrukte. Uit beelden bleek later dat hij zijn opponent niet geraakt had.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bielsa
Aan de zijlijn was het tumult bepaald niet minder. Leeds-manager Marcelo Bielsa was witheet, al was niet direct duidelijk waarom. Naarmate de aftrap na het flinke opstootje naderde, bleek evenwel dat het akkefietje wel sportief opgelost zou worden. Leeds gaf immers een goal terug. Of dit op instigatie van Bielsa was, was niet helemaal duidelijk. Hoe dan ook, Albert Adomah mocht doorlopen en de bal in het lege doel schieten. Helemaal onbedreigd ging het niet, want Pontus Jansson toonde bij de aftrap al het niet met de gang van zaken eens te zijn en deed nog een matige poging om Adomah van scoren af te houden. Met het tumult was het nog niet gedaan, want de Villa-spelers namen Jansson zijn verdedigende werk weer kwalijk.

In de tumultueuze slotfase werd niet meer gescoord, waardoor Leeds – uitgerekend dankzij het sportieve gebaar – alleen nog maar via de play-offs kan promoveren. Bij Sheffield United kan dus ook de vlag uit. En zo is Leeds dus eens te meer het onderwerp van gesprek. Eerder dit seizoen stond Engeland immers uitgebreid stil bij 'Spy-gate'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Championship

Stand Championship 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Norwich City
46
27
13
6
93-57
+36
94
2
Sheffield United
46
26
11
9
78-41
+37
89
3
Leeds United
46
25
8
13
73-50
+23
83
4
West Bromwich Albion
46
23
11
12
87-62
+25
80
5
Aston Villa
46
20
16
10
82-61
+21
76
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Aston Villa
Meer over Aston Villa
Meer Leeds United
Meer over Leeds United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.