Zege van Zenit biedt AZ extra hoop op overwintering

Zenit Sint-Petersburg heeft donderdagavond ook de vijfde wedstrijd in Groep D van de Europa League gewonnen. Maccabi Tel Aviv werd verslagen: 2-0.

Hoewel Maccabi in de eerste helft de beste kansen kreeg op een treffer, opende Zenit de score. Vlak voor rust tikte Aleksandr Kokorin binnen op aangeven van Róbert Mak. Collega Luka Djordjevic (ex-FC Twente) miste een fractie eerder nog de bal.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. De gasten uit Israël kregen de beste mogelijkheden op een gelijkmaker, maar Zenit hield stand. Invaller Aleksandr Kerzhakov zorgde in de extra tijd voor de 2-0 met een rake vrije trap. Daarmee had Maccabi de nederlaag vooral aan zichzelf te wijten.

De winst van Zenit is goed nieuws voor AZ. De Alkmaarders staan met twee punten onderaan in Groep D, maar kunnen later op de avond tweede worden bij winst op Dundalk.