Van den Brom genoot van AZ: 'Spektakelstuk eerste klas'

Reacties

John van den Brom heeft ondanks het doelpuntloze gelijkspel genoten van het Europa League-duel van AZ met Maccabi Tel Aviv. 'Jammer dat de wedstrijd afgefloten werd', vond de trainer.

Van den Brom genoot van AZ: 'Spektakelstuk eerste klas'

'Het was een spektakelstuk eerste klas', blikte Van den Brom terug bij het clubkanaal van de Alkmaarders. Ondanks de amusementswaarde won AZ echter ook zijn vierde duel in Groep D van de Europa League niet. 'Ik heb van tevoren gezegd dat we moesten winnen. Daar hebben we alles aan gedaan. Als het dan niet lukt, kun je daar ook vrede mee hebben. Hoe moeilijk dat ook is', vertelde de trainer. 'Het was een puntje van je stoel-wedstrijd, dus dat was geweldig.'

Van den Brom kon echter niet tevreden zijn over het begin van de wedstrijd, waarin Maccabi een stuk sterker was. 'We hebben hen in het zadel geholpen in de eerste helft. We hebben niet gevoetbald en alleen maar terug naar de keeper gespeeld. We kwamen niet onder hun druk uit', analyseerde de trainer het eerste bedrijf.

In de tweede helft kwam AZ een stuk beter voor de dag en creëerden de Alkmaarders een aantal prima kansen. 'Ik heb iedereen die in het veld heeft gestaan een compliment gegeven. Het enige jammere is dat we niet gescoord hebben', vond Van den Brom. 'Maar we leven nog steeds.'

'De wedstrijd in Dundalk (24 november, red.) wordt interessant, die moeten we winnen en hopelijk wint Zenit Sint-Petersburg van Maccabi, dan staan we tweede', blikte de AZ-trainer vooruit. Eerst staat er voor zijn ploeg een wedstrijd tegen Ajax in de competitie op het programma. 'Als we dit niveau kunnen vasthouden naar zondag toe, geeft dat een enorme boost', hoopte de trainer.

Stand Groep D
Zenit Sint-Petersburg 4-12 (+8)
Maccabi Tel Aviv 4-4 (-1)
Dundalk 4-4 (-1)
AZ 4-2 (-6)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.