Young Boys heeft tegen Ajax tweede 'Wonder van Bern' nodig

Reacties

Young Boys heeft 67 jaar na het Wonder van Bern en tweede Berns mirakel nodig om ten koste van Ajax alsnog de kwartfinale van de Europa League te bereiken. In Zwitserland gaan de gedachten richting de return tegen de jarige Amsterdammers terug naar de legendarische WK-finale van 1954.

Young Boys heeft tegen Ajax tweede 'Wonder van Bern' nodig
© Pro Shots
BSC Young Boys
BSC Young Boys
0 - 2
Ajax
Ajax

Ajax zette vorige week met de 3-0 overwinning in Amsterdam al een grote stap naar een plek bij de laatste acht, maar Young Boys geeft de hoop nog niet op. 'Het is ons tegen Bayer Leverkusen gelukt om driemaal te scoren in de eerste helft, maar dat neemt niet weg dat we voor een zware opgave staan', zei trainer Gerardo Seoane tijdens zijn perspraatje. 'In sport is in z'n algemeen alles mogelijk en met die houding moeten we deze wedstrijd ingaan.'

Daarbij zijn er echter maar weinig aanknopingspunten voor Young Boys. In Europees verband lukte het teams immers maar zelden om na een 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd alsnog door te gaan in de volgende ronde. In de Zwitserse clubhistorie vormt Grasshoppers de positieve uitzondering. Onder Ottmar Hitzfeld won die club in 1989 in het Europa Cup II-toernooi na verlenging met 4-0 van Slovan Bratislava na een 3-0 nederlaag in Slowakije.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We hebben een wonder nodig!', zei doelman Guillaume Faivre dan ook. Blick haakte daar op in en schrijft dat Young Boys een tweede Wonder van Bern nodig heeft. Het is uiteraard een verwijzing naar de legendarische finale van het WK 1954, toen West-Duitsland in de Zwitserse hoofdstad wereldkampioen werd door met 3-2 te winnen van het onverslaanbaar geachte Hongarije van Ferenc Puskás, destijds de Magische Magyaren genoemd.

Het gaat te ver om Ajax die status nu toe te dichten, zoals een achtste finale van de Europa League ook niet te vergelijken is met een WK-finale. Maar dat Young Boys een tweede Wonder van Bern nodig heeft, maakt duidelijk hoe groot de opgave is voor de Zwitserse koploper. Trainer Seoane hecht in ieder geval weinig waarde aan hoe het mirakel zou heten, als het maar gebeurt. 'Het is jullie baan om een gebeurtenis een mooie naam te geven...'

'Ajax is enorm in aanzien gestegen door Europese successen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.