Young Boys heeft mirakel nodig in voor Ten Hag bijzonder duel

Reacties

Afgaande op de historie staat Ajax al met anderhalf been in de kwartfinale van de Europa League. Het komt zelden voor dat clubs die in de heenwedstrijd met 3-0 zegevierden alsnog werden geëlimineerd.

Young Boys heeft mirakel nodig in voor Ten Hag bijzonder duel
© Pro Shots
BSC Young Boys
BSC Young Boys
0 - 2
Ajax
Ajax

Young Boys staat donderdagavond voor dezelfde opgave als Liverpool twee seizoenen geleden in de Champions League. Destijds leek het doek voor The Reds te vallen na de 3-0 nederlaag tegen Barcelona, maar werd dankzij een 4-0 triomf op Anfield alsnog de eindstrijd bereikt.

Het is een comeback waar nog vaak aan zal worden gerefereerd, want normaliter staat met 3-0 verliezen in de eerste wedstrijd gelijk aan uitschakeling. In de ruim zestigjarige historie van Europese bekertoernooien slaagden 29 teams erin zo'n marge te repareren. Dat lijkt nog behoorlijk veel, maar hierbij zijn alle kwalificatieduels inbegrepen en is naast de reguliere Europese toernooien ook gekeken naar de strijd om de Intertoto Cup. Ter illustratie: 739 clubs die zich voor een Young Boys-achtige opgave gesteld zagen, werden geëlimineerd, oftewel 96 procent.

Ten Hag
Overigens wordt Ten Hag in het Stadion Wankdorf de vierde hoofdtrainer van Ajax met minimaal veertig Europese duels op de teller. Daarmee treedt hij in de voetsporen van Louis van Gaal, Frank de Boer en Rinus Michels.

Qua winstpercentage moet Ten Hag zijn meerdere erkennen in zowel Van Gaal als Michels, die Ajax beiden naar de eindzege in het Europa Cup I-toernooi/Champions League leidden. Bovendien veroverde Van Gaal ook nog eens de UEFA Cup, in 1992.

Ajax-trainers met de meeste Europese wedstrijden:

Trainer Europese duels Winstpercentage
Louis van Gaal 57 64,9
Frank de Boer 49 32,7
Rinus Michels 43 58,1
Erik ten Hag 39 53,8
Ronald Koeman 30 26,7
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.