Young Boys doet Rangers diep in blessuretijd pijn

Rangers FC heeft donderdag in het tweede Europa League-groepsduel een nederlaag geleden tegen Young Boys. In Zwitserland liep de ploeg van manager Steven Gerrard tegen een 2-1 nederlaag aan, waardoor alle teams in Groep G na twee speelronden in punten op gelijke hoogte staan.

BSC Young Boys
2 - 1
Glasgow Rangers

Op slag van rust kwamen de Schotten op voorsprong. Alfredo Morelos loodste zijn ploeg met acht treffers al door de kwalificatieronden van de Europa League en tekende nu ook voor zijn eerste doelpunt in de groepsfase. Na een lange pass kreeg de 23-jarige Colombiaan de bal met een gelukje mee, waarna hij de bal gedecideerd tegen de touwen schoot.

Lang kon Rangers niet van de voorsprong genieten, want na de rust kwam Young Boys alweer langszij. Een moment van onoplettendheid in de achterhoede van de ploeg uit Glasgow was voor Roger Assale voldoende om voor zijn mandekker op te duiken en te scoren.

Net toen beide ploegen in blessuretijd genoegen leken te nemen met een punt, was het opnieuw de Rangers-achterhoede die schutterde. Een lange bal werd totaal verkeerd ingeschat en het was Christian Fassnacht die zijn ploeg eigenhandig een late overwinning bezorgde.

Dankzij de overwinning van Young Boys staan alle teams in Groep G na twee speelronden op 3 punten. Feyenoord verloor vorige week met 1-0 van Rangers, terwijl FC Porto Young Boys met 2-1 versloeg.

Partizan Belgrado

Dankzij twee treffers van voormalig NAC Breda-spits Umar Sadiq heeft Partizan Belgrado de eerste zege in de Europa League binnen. De Servische club won (in de poule van AZ) bij FC Astana.

Na iets minder dan een halfuur spelen werd de ban gebroken door Sadiq, die in het seizoen 2017/18 nog vijf keer scoorde in de Eredivisie namens NAC Breda. De 22-jarige Nigeriaan was na een hoekschop alert, toen hij plots oog in oog stond met FC Astana-doelman Nenad Eric. De spits kwam goed uit met zijn lange passen en schoot de bal strak in de hoek van het doel.

Diezelfde Sadiq verdubbelde een kwartier voor tijd de score en maakte daarmee het doelpunt dat uiteindelijk beslissend zou zijn. De ex-cultheld van NAC leek even later ook de 0-3 te maken, maar zijn intikker werd (terecht) afgekeurd wegens buitenspel. Een paar minuten later startte Astana een slotoffensief, dat leidde tot de aansluitingstreffer van Runar Sigurjonsson. De IJslander schoot de bal van afstand keihard binnen en tekende daarmee voor de 1-2.

Ondanks een invalbeurt van Rangelo Janga, voormalig spits van Excelsior en FC Dordrecht, lukte het Astana niet om de gelijkmaker nog binnen te schieten. Hierdoor liep de club uit Kazachstan aan tegen de tweede nederlaag van dit Europa League-seizoen, nadat er twee weken geleden al met 1-0 werd verloren op Old Trafford van Manchester United. Partizan boekt juist de eerste zege, na een 2-2 gelijkspel tegen AZ.