Yamal (16) maakt indruk bij Barcelona: 'Zijn leeftijd is geen probleem'

Reacties

Lamine Yamal heeft zondagavond geschiedenis geschreven met zijn basisplaats voor Barcelona in het competitieduel met Cádiz (2-0). De zestienjarige vleugelaanvaller is de jongste speler in de clubhistorie die aan de aftrap verscheen.

Yamal (16) maakt indruk bij Barcelona: 'Zijn leeftijd is geen probleem'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 0
Cádiz
Cádiz

Yamal maakte eind vorig seizoen al zijn debuut als invaller in het competitieduel met Real Betis en maakte vorige week tijdens de eerste speelronde van La Liga ook al zijn opwachting tegen Getafe (0-0). Toen bracht Xavi hem een kwartier voor tijd nog als vervanger van Oriol Romeu, zondag had de trainer een basisplaats in petto voor de Spaanse jeugdinternational.

Nooit eerder was een speler van Barcelona zo jong ten tijde van zijn eerste wedstrijd in de basis. De huidige selectiespelers Ansu Fati en Gavi waren al zeventien toen zij hun basisdebuut maakten. De oude recordhouder was Vicenç Martínez Alama, die in de jaren veertig uitkwam voor Barça. In La Liga stond het record in de 21ste eeuw tot dusver op naam van Fabrice Olinga (Málaga).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met zijn zestien jaar en 38 dagen was Lamal ook nog een van de uitblinkers bij Barcelona. Sport beoordeelde de dribbelaar met een 8. 'Een heel goed optreden tijdens zijn eerste basisplaats. Wie zou zeggen dat hij zestien jaar oud is! Hij zorgde voor veel gevaar vanaf de rechterflank en hij had een grote kans, die werd verijdeld door Conan Ledesma (keeper van Cádiz, red.).

Xavi was na zondagavond afloop op zijn persconferentie ook lovend over Yamal. 'Ik vind hem ondanks zijn leeftijd al heel volwassen', zei de trainer. 'Hij moet voor ons het verschil maken. Hij scoorde niet omdat Ledesma zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde. We moeten goed voor hem zorgen. Hij is een groot talent en dat hij pas zestien jaar oud is, is geen enkel probleem.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Lamine Yamal
Meer over Lamine Yamal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.