Pedri en Torres bezorgen Barcelona de eerste zege

Barcelona heeft de eerste drie punten van het seizoen te pakken. Na de 0-0 van vorige week boekte de ploeg van Xavi een magere 2-0 overwinning op Cádiz CF.

Barcelona
Barcelona
2 - 0
Cádiz
Cádiz

Getafe wist Barcelona tot op het bot te frustreren met overtredingen, oponthoud en andere manieren om de Catalanen het voetbal onmogelijk te maken en ook Cádiz werkte frustrerend. Aan de gecreërde kansen lag het echter zeker niet, maar dat Cádiz niet op achterstand kwam, had de club te danken aan doelman Ledesma. Hij was belangrijk bij inzetten van Lamine Yamal en Jules Koundé. Overigens moest Barcelona flink op zijn tellen passen, omdat de scheidsrechter geel getrokken had voor Frenkie de Jong en Marc-André ter Stegen.

Ondanks het overwicht van Barcelona, had Cádiz wellicht op meer gehoopt dan een punt, omdat het Barcelona na rust in moeilijkheden bracht vanwege de kansen van Ruben Alcarez en Chris Ramos. Aan de andere kant was Gavi dichtbij. Net zoals tegen Getafe begon de tijd aardig te dringen voor Barcelona. Xavi bracht Abde Ezzalzouli en Alejandro Baldé, met als doel om de defensie van Cádiz stuk te spelen. In de meeste gevallen werkte Ledesma frustrerend.

Op het moment dat Cádiz echt alles in het werk stelde om het punt te koesteren, brak Barcelona via Pedri de ban, na een subtiele steekpass van Ilkay Gündögan. De 2-0 van Ansu Fati werd vervolgens gekeurd, waarna Cádiz nog twee grote kansen kreeg om alsnog een punt mee te nemen, maar dat was de Andalusiërs niet gegund. Diep in blessuretijd besliste Ferrán Torres de wedstrijd.

Barcelona speelt volgende week zondag een uitwedstrijd bij Villarreal, daarna is Osasuna de tegenstander.