Xavi wil niets weten van wonder: 'Barcelona kan van iedereen winnen'

Reacties

Voor Barcelona wordt het woensdag nog bijzonder spannend in de laatste speelronde van de groepsfase van de Champions League. De Catalanen moeten winnen om kwalificatie voor de volgende ronde in eigen hand te houden, maar hebben een bijzonder zware uitwedstrijd voor de boeg. Xavi ziet echter niet in waarom zijn ploeg Bayern München niet zou kunnen verslaan.

Xavi wil niets weten van wonder: 'Barcelona kan van iedereen winnen'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
3 - 0
Barcelona
Barcelona

Barcelona en Bayern waren lange tijd concurrenten van elkaar, maar dat is inmiddels wel anders. Waar Barcelona ver terugzakte in niveau, daar werd Bayern juist alleen maar sterker. De ploeg van Julian Nagelsmann is na vijf groepswedstrijden ook al verzekerd van een plek in de knock-outfase, terwijl Barcelona nog in de Europa League zou kunnen belanden. Alleen bij een overwinning in de Allianz Arena zijn de kwakkelende Spanjaarden zeker van een vervolg in het miljardenbal; bij een remise of een nederlaag ligt de bal bij achtervolger Benfica.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
22-3
+19
18
2
Benfica
6
2
2
2
7-9
-2
8
3
Barcelona
6
2
1
3
2-9
-7
7
4
Dinamo Kiev
6
0
1
5
1-11
-10
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024

Xavi wil er niet op gokken dat Benfica punten zal verspelen tegen hekkensluiter Dinamo Kiev en gaat woensdag met zijn ploeg dus voor de zege op Bayern. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan: de Duitsers waren in de eerste speelronde nog veel te sterk voor Barcelona, met een 0-3 overwinning tot gevolg, en anderhalf jaar geleden won Bayern nog met 8-2 van de Spanjaarden. De formatie uit Beieren kan zo met recht een angstgegner genoemd worden.

'We spelen tegen een van de beste clubs van de wereld, maar we weten wat ons te doen staat', zei Xavi op zijn persconferentie. 'We kijken erg naar het duel uit. We hebben nog nooit gewonnen in München en het is aan ons om daar verandering in te brengen. Of we een wonder nodig hebben? Zo zie ik het niet. Barcelona kan van iedereen winnen.'

Mocht Barcelona niet winnen van Bayern en Benfica wel winnen van Dinamo Kiev, dan gaan Xavi en zijn mannen de Europa League in. 'Of we dan een mislukking zijn? Wie zijn best doet en tot het einde hard is blijven werken, is nooit een mislukking', aldus Xavi. 'Als het morgen gebeurt, zullen we daarover praten. Nu denk ik echter nog helemaal niet aan de Europa League. We hebben onze kansen op de volgende ronde in eigen hand en we gaan er alles aan doen om te winnen.'

Afgelopen weekend leed Xavi tegen Real Betis zijn eerste nederlaag als hoofdtrainer van Barcelona:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.