Pover Barcelona verliest voor het eerst onder Xavi

Reacties

Barcelona heeft de thuiswedstrijd tegen Real Betis verloren. De grootmacht stelde zaterdag in eigen huis teleur en liep zo nog meer schade op in La Liga.

Pover Barcelona verliest voor het eerst onder Xavi
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 1
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla

Met het passeren van Frenkie de Jong maakte Xavi een opvallende keuze. Het was voor het eerst dit seizoen dat de Oranje-international wel inzetbaar was, maar toch op de bank moest beginnen bij Barcelona. Dat terwijl de topclub midweeks geen wedstrijd had gespeeld en Betis-thuis dus geen logisch moment leek om de spelmaker rust te gunnen. Xavi gaf op het middenveld de voorkeur aan jonkies Nico en Gavi als de twee spelers die Sergio Busquets flankeerden.

De keuzes van Xavi pakten in de openingsfase goed uit. Barcelona begon sterk tegen de nummer vijf van La Liga, maar had wel moeite om het overwicht om te zetten in grote kansen tegen de bezoekers uit Sevilla. Een tegenvaller voor de thuisploeg was het uitvallen van Gavi na ruim een halfuur. De zeventienjarige Spanjaard moest vervangen worden nadat hij een bal keihard tegen zijn hoofd kreeg. Het gaat inmiddels beter met Gavi, die wel naar het ziekenhuis is gegaan in lijn met de protocollen. Xavi koos voor Riqui Puig in plaats van De Jong als vervanger van Gavi.

Betis verdedigde sterk in Camp Nou en liet in balbezit zien over veel kwaliteiten te beschikken. Uit een mooie aanval leek de subtopper vroeg in de tweede helft zelfs op voorsprong te komen. Juanmi klopte Marc-André ter Stegen, maar de aanvaller had zijn sprint een fractie te snel ingezet, waardoor het buitenspel was. Het ongeduld groeide bij Barcelona in de fase daarna. Xavi gaf met het inbrengen van Frenkie de Jong voor Nico en Ousmane Dembélé voor Philippe Coutinho in de 59ste minuut het startsein voor het slotoffensief.

De druk werd opgevoerd, waarbij Dembélé met zijn dribbels de grootste bron van gevaar was aan Barcelona-zijde. Ook werd Jordi Alba vaak gezocht. De linksback vond Memphis Depay bijna met een voorzet, maar voormalig Barcelona-verdediger Marc Bartra was bij die actie de sta-in-de-weg. Even later ging een schot van Dembélé maar net voorlangs. Talent Ez Abde schoot van dichtbij over. De tijd tikte weg in het voordeel van Betis en het eerste puntenverlies in de competitie onder Xavi kwam voor Barça steeds dichterbij.

Het eerste puntenverlies onder Xavi werd een feit. Betis pakte dankzij Juanmi zelfs de volle buit in Camp Nou. De aanvaller sloeg toe uit een goede tegenaanval. Sergio Canales stuurde De Jong het bos in en legde de bal af op voormalig Barcelona-aanvaller Cristian Tello, die de bal doorspeelde naar Juanmi. Laatstgenoemde werkte van dichtbij af: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Barcelona slaagde er niet meer in gelijk te maken en incasseert dus een nieuwe tik in La Liga. Het zal het zelfvertrouwen van de Catalanen geen goed doen richting de zo belangrijke Champions League-wedstrijd van komende woensdag tegen Bayern München. Dan staat een ticket voor de knock-outfase op het spel voor de ploeg van Xavi, die tegen Betis nog tevergeefs Luuk de Jong liet invallen.

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
5
Real Betis Sevilla
38
19
8
11
62-40
+22
65
6
Real Sociedad
38
17
11
10
40-37
+3
62
7
Villarreal
38
16
11
11
63-37
+26
59
8
Athletic de Bilbao
38
14
13
11
43-36
+7
55
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.