Xavi overweegt noodgreep: 'Frenkie is in staat om daar te spelen'

Reacties

Xavi overweegt om Frenkie de Jong bij zijn rentree in te zetten als centrumverdediger. Door blessureleed is de spoeling momenteel dun in de achterhoede.

Xavi overweegt noodgreep: 'Frenkie is in staat om daar te spelen'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Celta de Vigo
Celta de Vigo

Verdedigers Ronald Araújo, Jules Koundé, Andreas Christensen en Héctor Bellerín zijn vanwege blessureleed niet inzetbaar. Naar verwachting moeten zij allemaal de komende wedstrijden tegen Celta de Vigo (zondag), Internazionale (woensdag) en Real Madrid (zondag) laten schieten. Tegenover hun absentie staat de terugkeer van De Jong, die volledig is hersteld van een hamstringblessure.

Op de persconferentie liet Xavi weten een rol als centrumverdediger te overwegen voor de Oranje-international. 'Ja, hij kan zeker als centrale verdediger spelen. We hebben daarmee geëxperimenteerd in de voorbereiding en hij was daartoe in staat', verklaarde de oefenmeester. 'Hij is een krachtige, snelle speler. We hebben alternatieven, er zijn gelukkig veel veelzijdige spelers in onze ploeg. Maar het is wel een optie, ja.'

Xavi benadrukte dat De Jong 'honderd procent' fit is. Hij wilde nog niet verklappen of De Jong zondag tegen Celta ook daadwerkelijk gaat spelen. 'Dat gaan we morgen zien.' Wel zei Xavi dat de teruggekeerde middenvelder veel verschillende kwaliteiten heeft. 'Hij is iemand die het spel kan verdelen, het strafschopgebied kan bereiken, weinig ballen kwijtraakt, dynamiek toevoegt aan het spel en op meerdere posities kan spelen.'

Naast Eric Garcia had Xavi alleen nog Gerard Piqué tot zijn beschikking als centrale verdediger, waardoor hij de negentienjarige verdediger Chadi Riad laat debuteren in de wedstrijdselectie. Riad is dit seizoen een basisspeler in Barcelona Atlètic, het tweede elftal dat uitkomt op het derde niveau. 'We kennen hem van de voorbereiding en van het afgelopen jaar. Hij is fysiek sterk en speelt agressief. We volgen hem al langer. Hij heeft zich al bewezen bij het tweede elftal en kan belangrijk worden', zei Xavi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.