Xavi onthult hoe Man City hem een welkome speler door de neus boorde

Reacties

Xavi Hernández heeft in gesprek met Spaanse media teruggeblikt op de opmerkelijke winterwindow van João Cancelo. De Portugees leek op weg naar Barcelona, maar trok uiteindelijk toch naar Bayern München.

Xavi onthult hoe Man City hem een welkome speler door de neus boorde

Cancelo was vorig seizoen nog één van de sterspelers van Manchester City, maar raakte deze jaargang uit de gratie bij de kampioen van de Premier League. City bleek daarop bereid mee te werken aan een wintertransfer.

Voor Barcelona was het een ultieme buitenkans. De Catalanen hadden Cancelo al langer in het vizier en waren hard op zoek naar versterking voor de rechtsbackpositie. Barça zwaaide Héctor Bellerín al uit en wilde in de winter graag zaken doen.

'Wij wilden Cancelo in januari', geeft Xavi dinsdag toe in gesprek met Esport3. 'Hij werd ons aangeboden en wij hebben daar 'ja' op gezegd.' De Barcelona-trainer ging er vervolgens vanuit dat de 29-jarige vleugelverdediger op huurbasis naar Camp Nou zou komen.

'Maar uiteindelijk kregen we te horen dat Manchester City hem niet aan Barcelona wilde uitlenen', vertelt Xavi. In plaats daarvan trok Cancelo op Deadline Day naar Bayern München.

Bekijk hier al onze video's
Meer João Cancelo
Meer over João Cancelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.