Xavi kiest voor Luuk de Jong als vervanger Memphis

Reacties

Luuk de Jong krijgt weer eens de kans om zich te laten zien bij Barcelona. De aanvaller begint zondag op bezoek bij Osasuna in de basis.

Xavi kiest voor Luuk de Jong als vervanger Memphis
© Pro Shots
Osasuna
Osasuna
2 - 2
Barcelona
Barcelona

De Jong is de vervanger van Memphis Depay, die midweeks tegen Bayern München geblesseerd raakte aan zijn hamstring. Volgens Spaanse media moet Memphis enkele weken toekijken. Dat biedt ruimte voor De Jong. De laatste keer dat de dertigjarige aanvaller in La Liga aan de aftrap verscheen, was nog onder het bewind van Ronald Koeman.

Sinds de entree van Xavi kwam De Jong nog maar acht minuten binnen de lijnen bij Barça. De nieuwe oefenmeester hintte op de persconferentie al op een basisplaats voor de Oranje-international. 'Luuk is een voorbeeldige professional. Hij traint heel goed en is een aanvaller met meerdere kwaliteiten. Hij biedt ons weer mogelijkheden. We moeten ons aanpassen aan de huidige situatie en de ongunstige omstandigheden', zei Xavi.

Umtiti
Bij Barcelona beginnen ook Frenkie de Jong en - opvallend genoeg - Samuel Umtiti in de basis. De Franse verdediger werd in de zomer naar de uitgang gedirigeerd in Camp Nou, maar weigerde te vertrekken. Umtiti knokte zich terug en vormt tegen Osasuna een driemansverdediging met Gerard Piqué en Ronald Araújo. Voor de voormalig speler van Olympique Lyon worden het zijn eerste minuten van het seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.