Xavi hoopt dat 'fundamentele' Frenkie de Jong voorbeeld Balde volgt

Reacties

Barcelona heeft woensdag het contract van Alejandro Balde opengebroken tot medio 2028. Ook Frenkie de Jong kan een nieuwe verbintenis tekenen. Trainer Xavi zou het wel weten.

Xavi hoopt dat 'fundamentele' Frenkie de Jong voorbeeld Balde volgt
© Pro Shots

Eerder deze maand meldde Mundo Deportivo dat Barcelona van plan is om het tot 2026 lopende contract van De Jong te verlengen, maar de 26-jarige middenvelder zou zelf geen haast hebben. Na het Champions League-duel met Antwerp FC verwees de Oranje-international naar zijn zaakwaarnemer. 'Mijn agent handelt het verder af, maar ik heb het erg naar mijn zin bij de club.'

Volgens Spaanse media wil Barça ook in gesprek met De Jong om enkele aanpassingen te doen in zijn contract, zoals bij Marc-André ter Stegen recent gebeurde. De Duitse doelman ging onlangs akkoord met een verlenging tot medio 2028. De Jong is een van de grootverdieners en het zou de financieel geplaagde club helpen als het zijn miljoenensalaris kan uitsmeren over meerdere jaren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Waar een contractverlenging van De Jong nog op zich laat wachten, heeft Balde woensdag bijgetekend tot medio 2028. De negentienjarige linksback wordt beloond voor zijn ontwikkeling. Als het aan Xavi ligt krijgt Balde navolging van Frenkie. 'Natuurlijk zou ik zijn contract verlengen. Hij is fundamenteel voor ons, dit is misschien wel de beste fase van zijn carrière. Hij is van kapitaal belang voor mij.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.