Xavi geheimzinnig over titelkansen Barça: 'We zullen zien wat er gebeurt'

Reacties

Door de opmars onder Xavi heeft Barcelona zich geruisloos in de top van La Liga genesteld. Zondag wacht een rechtstreeks duel met Sevilla om plaats twee, maar zit er nog meer in het vat?

Xavi geheimzinnig over titelkansen Barça: 'We zullen zien wat er gebeurt'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Sevilla
Sevilla

In de Spaanse media wordt Barcelona niet langer afgeschreven voor de landstitel. Sinds het aantreden van Xavi is een inhaalrace ingezet. De achterstand op koploper Real Madrid bedraagt nog altijd twaalf punten, maar daarbij moet worden aangetekend dat Barça nog een duel tegoed heeft. Waar de Catalaanse topclub zondag tegen Sevilla speelt, komt Real zaterdagavond al in actie op bezoek bij middenmoter Celta de Vigo.

'Natuurlijk ga ik kijken wat er in Vigo gebeurt', bevestigde Xavi op de persconferentie. 'We zullen zien... Maar we moeten eerst naar onszelf kijken en ervoor zorgen dat we naar de tweede plaats stijgen. Het hoofddoel is om volgend jaar in de Champions League te spelen. In november verkeerden we nog in een lastige situatie, nu is het zaak om zo hoog mogelijk te eindigen in La Liga en de Europa League te winnen.'

Transfergeruchten
Ondertussen zoemen de eerste transfergeruchten voor komende zomer rond in Catalonië. Met name Andreas Christensen (Chelsea) en Franck Kessié (AC Milan) worden veel genoemd, maar Xavi hield zich op de vlakte. 'Daar ga ik niet over praten. Er staat dit seizoen nog veel op het spel, dus we gaan niet praten over andere zaken dan de wedstrijden. Het klopt dat de club achter de schermen druk bezig is, maar we gaan geen namen geven.'

Luuk de Jong moet het weerzien met zijn oude werkgever overigens aan zich voorbij laten gaan. De Nederlander heeft positief getest op het coronavirus en zit in isolatie. Frenkie de Jong en Memphis Depay maken wel uit van de wedstrijdselectie.

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.