Wreed incident drukt stempel op Belgische titelstrijd

Het kampioenstreffen tussen RC Genk en Standard Luik was nauwelijks een half uur oud of het werd ontsierd door een wreed incident.

Wreed incident drukt stempel op Belgische titelstrijd

Zoals wel vaker in Belgische toppers was het spel van de beide ploegen veel te hard. Na een klein half uur spelen schopte Chris Mavinga van Genk Mehdi Carcela-Gonzalez (foto), middenvelder van Les Rouches vol in het gezicht.

Carcela-Gonzalez ging neer en was direct buiten bewustzijn. Bij de middenvelder moest direct hartmassage worden toegepast terwijl het bloed van zijn gezicht gutste. Geschrokken spelers van Standard barstten in tranen uit. Dader Mavinga kwam er opmerkelijk genoeg met slechts een gele kaart vanaf.

De wedstrijd ging de rust in met een 1-0 stand voor Standard Luik door een treffer van Eliaquim Mangala. Ook in het restant van de eerste helft waren diverse afschuwelijke overtredingen te noteren. Scheidsrechter Frank De Bleeckere zag nog geen reden om een speler uit het veld te sturen.

Twee seizoenen geleden werd tijdens Anderlecht-Standard Luik de Belgische voetbalwereld ook al opgeschrikt door een afschuwelijk incident. Axel Witsel stapte over de bal heen en brak het been van Anderlecht-verdediger Marcin Wacilewski op diverse plaatsen. De Poolse rechtsback werkte anderhalf jaar aan een rentree, maar is nu weer basisspeler bij Anderlecht.

Later meer over het verdere verloop van het kampioenschap in België.

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's