Wouter Burger, de onverwachte goalgetter van FC Basel: 'Alles valt nu samen'

Reacties

Wouter Burger (21) heeft donderdag een hoofdrol gespeeld bij FC Basel. De voormalig Feyenoorder ontdekt zijn onvermoede kwaliteiten als goalgetter.

Wouter Burger, de onverwachte goalgetter van FC Basel: 'Alles valt nu samen'
© Imago
FC Basel
FC Basel
3 - 1
Pyunik Erevan FC
Pyunik Erevan FC

Burger stond al niet bekend om zijn productie, toen hij in 2021 Feyenoord verruilde voor FC Basel. In zijn eerste jaar in Zwitsers dienst bleef de teller op nul staan. Dit seizoen heeft hij na zeven duels al vier keer gescoord, waarvan donderdag in het Conference League-duel met FC Pyunik.

'Het is natuurlijk erg mooi om twee keer te scoren', vertelde Burger na de 3-1 zege op de Armeense kampioen. Na zijn treffers in de Zwitserse competitie volgden zijn eerste goals in zijn loopbaan op het Europese podium.

Burger heeft wel een verklaring voor zijn ontdekte scoringsdrift. 'Ik speel wat hoger dan afgelopen seizoen, ik kom meer rond het strafschopgebied van de tegenstander en speel meer box-to-box', zei de middenvelder. 'Vorig jaar speelde ik meer controlerend. Dat is ook een verklaring waarom ik nu scoor. Het heeft ook te maken met vertrouwen. Alles valt nu samen. Vandaag had ik twee kansen en maak ik twee goals. Dat is best aardig voor een middenvelder.'

Volgens zijn ervaren teamgenoot Taulant Xhaka kan nog meer van Burger worden verwacht. 'Hij wordt elke wedstrijd weer beter. Hij is zekerder aan de bal en dreigend voor het doel. Hij is nog jong en moet nog veel leren. Maar hij is op de goede weg.'

Spelersprofiel

W. Burger


Geboortedatum:
16 februari 2001
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Zuid-Beijerland
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,91 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
Stoke City
Bekijk hier al onze video's
Meer W. Burger
Meer over W. Burger
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.