Worstelend United komt goed weg tegen Preston North End

Reacties

Manchester United heeft zich maandagavond bijna verslikt in derdedivisionist Preston North End, maar won in de slotfase wel: 1-3. In de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup speelt het nu tegen Arsenal.

Worstelend United komt goed weg tegen Preston North End

Manchester United kwakkelt al weken, maar hoopte in het FA Cup-toernooi eindelijk eens een keer een goed figuur te slaan. Manager Louis van Gaal kon daarbij niet beschikken over Robin van Persie, maar wél over Daley Blind. Beide Nederlanders waren niet ongeschonden uit de competitiewedstrijd tegen Burnley (moeizame 3-1 winst) gekomen, alleen laatsgenoemde bleek maandag fit genoeg om te spelen.

Bij afwezigheid van Van Persie speelde aanvoerder Wayne Rooney niet op het middenveld maar naast Radamel Falcao in de spits, maar ook met dat tweetal in de punt van de aanval kon United allerminst overtuigen. Preston North End, vierde in de League One, bleef voor rust kinderlijk eenvoudig overeind en zorgde in de tweede helft vervolgens voor een daverende verrassing.

Falcao
Een schot van Scott Laird werd aangeraakt door Antonio Valencia waardoor United-goalie David de Gea de bal onder zich door zag glippen. Van Gaal besloot daarop de volkomen onzichtbare Falcao te vervangen voor Ashley Young, waarna Man Utd na een ruim uur een controversieel doelpunt nodig had om op gelijke hoogte te komen. Rooney stond bij een inzet van Ander Herrera duidelijk in buitenspelpositie én vlakbij keeper Thorsten Stuckmann, maar scheidsrechter Phil Dowd oordeelde dat hij niet actief deelnam aan het spel: 1-1.

Uiteindelijk hadden Van Gaal en United het aan een goal in de 72ste minuut van Marouane Fellaini te danken dat het verzet van Preston North End definitief werd gebroken. De lange Belg kopte eerst zelf tegen Stuckmann aan, maar schoot in de rebound kiezelhard raak. Rooney zorgde in de absolute slotfase vanaf de stip nog voor 1-3, nadat hij zelf wel erg makkelijk naar de grond ging in duel met Stuckmann. Het betekende een welkome goal voor Rooney, die sinds hij op het middenveld speelt maar weinig aanvallende invloed had. Het was voor hem pas zijn eerste treffer sinds Tweede Kerstdag. Daarmee houdt United de hoop op een prijs dit seizoen levend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.