Sterke tweede helft houdt droom Gerrard levend

Reacties

Liverpool heeft de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup bereikt ten koste van Crystal Palace en houdt daarmee de droom van Steven Gerrard in leven. Op Selhurst Park wonnen The Reds met 2-1.

Sterke tweede helft houdt droom Gerrard levend

In de derde ronde loodste Gerrard zijn ploeg nog hoogstpersoonlijk naar de laatste 32 met twee treffers tegen Wimbledon (2-1). Dit keer moest de ploeg van manager Brendan Rodgers het doen zonder de 34-jarige captain. De middenvelder, die na dit seizoen afscheid neemt van zijn geliefde Liverpool, was afwezig vanwege een hamstringblessure.

Aan zijn ploeggenoten de taak om Gerrard de kans op een passend afscheid te geven. Gerrard liet eerder al weten met het maximale afscheid te willen nemen. En dat betekent in zijn geval het veroveren van de FA Cup. Die droom leek voor rust even in duigen te vallen nadat Fraizer Campbell na een kwartier de score opende. Doelman Simon Mignolet keerde de inzet van Marouane Chamakh, maar was volkomen kansloos op de rebound van Campbell.

Voor manager Rodgers was dat aanleiding om in de rust in te grijpen. Middenvelder Lazar Markovic bleef achter in de kleedkamer en Mario Balotelli, woensdag nog matchwinner tegen Tottenham Hotspur (3-2), kwam in de ploeg. Dat bleek een uitstekende zet. Daniel Sturridge nam al snel de gelijkmaker voor zijn rekening, terwijl Balotelli tien minuten later aan de basis stond van de 1-2. Palace-doelman Julian Speroni verwerkte de vrije trap van de Italiaan niet goed, waardoor Adam Lallana van dichtbij binnen kon tikken: 1-2.

Liverpool dringt na de zege in Londen door tot de laatste acht van het prestigieuze bekertoernooi en is de eerste van de drie nog overgebleven traditioneel grote ploegen die verzekerd zijn van de volgende ronde. Manchester United en Arsenal nemen het in de vijfde ronde op tegen respectievelijk Preston North End en Middlesbrough.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.