Van Gaal stuit in prijzenjacht weer op laagvlieger

Reacties

In de strijd om een plek in de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup, speelt Manchester United vanavond tegen derdedivisionist Preston North End. Gaat een laagvlieger Louis van Gaal weer dwarszitten?

Van Gaal stuit in prijzenjacht weer op laagvlieger

Van Gaal heeft sinds zijn komst naar Manchester United bepaald geen goede ervaringen met bekertoernooien, terwijl de lotingen telkens vrij gunstig waren. Zijn elftal werd in de League Cup op ongekende wijze vernederd door derdedivisionist MK Dons, dat met liefst 4-0 te sterk was. In de FA Cup liet United zich bijna beetnemen door Cambridge United. The Red Devils hadden een replay nodig om de vierdeklasser van zich af te schudden. Eerder werd Yeovil Town (League One) wel met 0-2 verslagen.

De grote vraag is welk strijdplan Van Gaal vanavond weer uit de hoge hoed tovert. De Nederlander wisselde de voorbije weken constant tussen 3-5-2 en 4-4-2, tot onvrede van supporters die het spel van United traag en saai vinden.

Uit een enquete van het stadsblad Manchester Evening News bleek maar weer eens hoezeer de Mancunians smachten naar een systeem met vleugelspitsen. Met dertig procent van de stemmen geniet een 4-2-3-1-tactiek duidelijk de voorkeur van United-supporters. Het stokpaardje van Van Gaal, het 3-5-2-systeem, is met 1,2 procent van de stemmen de minst populaire tactiek van allemaal.

Toch is de kans reëel dat hij op Deepdale vanavond zijn ploeg in die formatie het veld in stuurt. Hoe dan ook: als Van Gaal zijn debuutseizoen bij United wil afsluiten met een prijs, is een zege op Preston North End een absolute voorwaarde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.