Wormuth houdt zich niet in: 'Arbitrage is de grote verliezer'

Reacties

Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth was witheet na het 1-1 gelijkspel bij Fortuna Sittard. De Duitser haalde uit naar scheidsrechter Kevin Blom en zijn assistenten.

Wormuth houdt zich niet in: 'Arbitrage is de grote verliezer'

Wormuth had recht van spreken, want de arbitrage maakte er een potje van in Sittard. Een doelpunt van Cyriel Dessers werd onterecht afgekeurd vanwege een vermeende overtreding, Branislav Ninaj kreeg geel waar hij rood had moeten krijgen en Fortuna kreeg diep in blessuretijd een zeer discutabele penalty nadat de bal op de arm van Mauro Júnior kwam.

'Mauro houdt zijn armen langs zijn lijf, dat is duidelijk. Er kwam voorafgaand aan het seizoen een scheidsrechter bij ons langs en die vertelde ons dat wanneer de armen langs het lichaam gehouden worden en het lichaam niet groter maken, dat het geen hands is. Dit was dus absoluut geen hands', brieste de normaal zo rustige Wormuth voor de camera van FOX Sports.

Wormuth richtte zich zelfs persoonlijk tot de arbitrage. 'Ik moet dit zeggen, sorry scheidsrechters. Jullie hebben een zeer, zeer, zeer slechte dag gehad. Doe mij een gunst en zeg er maar helemaal niets over. Jullie zijn vandaag de grote verliezers, wij niet. Natuurlijk ben ik gefrustreerd en weet ik dat scheidsrechters ook maar mensen zijn, maar iedereen kon vandaag zien dat dit fout was. Iedereen, behalve de scheidsrechters.'

'En dan hebben we ook nog een VAR tegenwoordig. Waarom hebben we nog een VAR nodig als hij zich niet aan de regels houdt die ons voor het seizoen zijn uitgelegd? Dit was gewoon geen hands. Of Dessers bij de 0-1 een overtreding maakt, daar valt nog een discussie over te voeren, al is voetbal gewoon een contactsport. Maar goed, we kunnen het niet meer veranderen. Ik kan alleen maar tegen mijn ploeg zeggen dat er iets is gebeurd door de arbitrage vandaag, maar natuurlijk hadden wij het ook veel eerder moeten beslissen uit de counter', besloot Wormuth.

'Optreden VAR in Sittard is gewoon verkrachting van het voetbal'
Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.