Wormuth baalt van tuchtcommissie: 'Iedereen zijn eigen wereldbeeld'

Reacties

De schorsing van drie duels voor Joey Konings blijft staan. Heracles Almelo ging samen met de aanvaller in beroep, maar de tuchtcommissie was onberispelijk. Dit tot teleurstelling van Heracles-trainer Frank Wormuth.

Wormuth baalt van tuchtcommissie: 'Iedereen zijn eigen wereldbeeld'
© Pro Shots

Konings kreeg zondag in de slotfase van het duel met Sparta Rotterdam (0-0) een rode kaart. De Heraclied raakte, terwijl hij voor de bal ging, de op de grond zittende Jurgen Mattheij in het gezicht. De Spartaan probeerde al zittend de bal weg te koppen.

Hoewel het er ernstig uitzag, werd naderhand al geschetst dat een schorsing onterecht zou zijn. Wormuth wees erop dat Konings geen kwaad in de zin had en het slachtoffer stelde zelf dat een rode kaart niet nodig was.

Konings kreeg van de aanklager een schikkinsgvoorstel van drie duels schorsing waarvan één voorwaardelijk. Heracles verwierp dat voorstel en kreeg donderdagavond dus nul op rekest tijdens de zitting. De club doet geen mededelingen over de inhoud van de zaak. Door de schorsing mist Konings het competitieduel met FC Utrecht en het bekerduel met FC Dordrecht.

Op de clubwebsite spreekt Wormuth zijn onvrede uit over de schorsing. 'We accepteren de beslissing van de tuchtcommissie, want we leven in een democratie en iedereen heeft zijn eigen wereldbeeld. Je kunt er emotioneel en rationeel naar kijken, en ik kan ook nog begrijpen dat iemand die emotioneel naar de beelden kijkt het een gevaarlijke actie vindt. Als je echter kijkt naar de feiten zie je een verdediger die gevaarlijk spel speelt door de bal laag te koppen en een speler die op volle snelheid een kans ziet ontstaan in de laatste minuut van een wedstrijd. Je ziet dat hij vol voor de bal gaat en deze ook speelt, en natuurlijk nemen beide spelers risico, maar het is onterecht dat Joey rood en een schorsing krijgt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer J. Konings
Meer over J. Konings
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.