Wondergoal Suárez en demonstratie Messi bij wervelend optreden Barça

Reacties

Barcelona heeft zaterdagavond een klinkende zege geboekt op Real Mallorca. De formatie van trainer Ernesto Valverde heroverde daardoor de koppositie in La Liga. De wedstrijd kende meerdere hoogtepunten, waardoor een hattrick van Lionel Messi en een prachtgoal van Luis Suárez waar ook Frenkie de Jong een rol bij vervulde.

Wondergoal Suárez en demonstratie Messi bij wervelend optreden Barça
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
5 - 2
Real Mallorca
Real Mallorca

Barcelona wist dat het moest winnen om weer bovenaan te komen, aangezien Real Madrid eerder op de zaterdag al met 2-0 te sterk was voor Espanyol. Beide Spaanse topclubs hadden voorafgaand aan de vijftiende speelronde 35 punten. Barça maakte er vooral in de eerste helft een show van tegen de nummer zeventien van de ranglijst. Na ruim zes minuten opende de thuisploeg namelijk al de score en de assist kwam uit onverwachte hoek. Marc-André ter Stegen lanceerde Antoine Griezmann met een verre trap en de Fransman wipte de bal over de doelman heen: 1-0.

Lionel Messi toont zijn zesde Gouden Bal aan het publiek van Barcelona.
© Pro Shots
Lionel Messi toont zijn zesde Gouden Bal aan het publiek van Barcelona.

Griezmann was tien minuten later de aangever bij de 2-0 van Messi. De Argentijn, die maandag voor de zesde keer de Gouden Bal won, scoorde op prachtige wijze door de bal vanaf een meter of twintig met zijn linkervoet in de verre kruising te krullen. Suárez maakte er daarna nog bijna 3-0 van, maar schoot net naast. Mallorca liet het er niet bij zitten en deed vervolgens iets terug. Salva Sevilla vond Ante Budimir, die de bal met links in binnen schoot.

De marge van twee werd al snel hersteld door Barcelona. Ivan Rakitic speelde Messi aan, die vanaf de rand van het zestienmetergebied raak schoot in de linkerhoek. Het hoogtepunt van de avond moest echter nog komen en dat gebeurde zelfs voor rust, met een rol voor De Jong. De Nederlandse middenvelder combineerde met Sergi Roberto, kreeg de bal terug en vond Suárez, die met een majestueuze hakbal in de verre hoek voor 4-1 zorgde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee was het nog niet gedaan met de doelpuntenregen in Camp Nou, want ook in de tweede helft werd er gescoord. Eerst door Mallorca, dat na ruim een uur 4-2 maakte. Budimir tekende koppend voor zijn tweede goal van de avond na een goede voorzet van Francisco Gámez. De Jong was toen al gewisseld voor Arturo Vidal en zag dus vanaf de zijkant toe dat het slotakkoord aan – wie anders dan – Messi was. Roberto kwam weer mee op aan de rechterkant en vond Suárez, die teruglegde op de Argentijn. Via de lat schoot Messi de bal hard in het doel om zijn hattrick te completeren. Daarmee was de eindstand bereikt.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Real Mallorca
Meer over Real Mallorca
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.