Wonderassist Asensio hoogtepunt van gigantische bekerzege PSG

Paris Saint-Germain kende zondagavond weinig moeite met Revel in de Coupe de France. Met rust stond het al 0-4 voor de koploper van de Ligue 1 en vooral de wonderschone assist van Marco Asensio werd onderwerp van gesprek.

Revel
Revel
0 - 9
PSG
PSG

Revel, uitkomend op het zesde niveau van Frankrijk, had al drie rondes overleefd in de Franse beker en werd vervolgens aan PSG gekoppeld. Luis Enrique besloot zijn kanonnen niet te sparen en begon 'gewoon' met namen als Kylian Mbappé, Randal Kolo Muani en Asensio in de basis.

Al vrij snel werd het Revel duidelijk dat er weinig te halen viel tegen de Franse grootmacht. Na een kwartier opende Mbappé de score. Net voor rust liep PSG veel verder uit. Eerst werkte Maxence N'Guessan een bal in eigen doel en vervolgens maakte ook Asensio een doelpunt. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam echter op slag van rust.

Asensio kreeg een hoge bal aangespeeld en de Spanjaard met Nederlandse roots legde de bal met de hak voor het doel. Daar stond Mbappé klaar om binnen te koppen. Na rust completeerde de aanvaller zijn hattrick. Goncalo Ramos pikte zijn doelpunt mee vanaf de strafschopstip en Kolo Muani was verantwoordelijk voor de 0-7. Cher Ndour en andermaal Kolo Muani zorgden ervoor dat de eindstand 0-9 werd.