Wonder blijft uit: Swansea degradeert uit Premier League

Reacties

Swansea City keert na zeven seizoenen terug naar het Championship. De ploeg van manager Carlos Carvalhal had op de slotdag een wonder nodig en dat kwam er niet. Stoke City won met 1-2 bij The Swans.

Wonder blijft uit: Swansea degradeert uit Premier League

Afgelopen dinsdag verloor Swansea op eigen veld van concurrent Southampton en een dag later pakte Huddersfield Town verrassend een punt op bezoek bij Chelsea, waardoor degradatie eigenlijk al niet meer voorkomen kon worden. Nummer zeventien Southampton had namelijk niet alleen drie punten voorsprong, maar ook een aanmerkelijk beter doelsaldo: -18 om -27.

Andy King bezorgde Swansea nog wel de gewenste start, want in de veertiende minuut zorgde hij na terugleggen van André Ayew voor de 1-0. Namens Stoke, dat vorige week al degradeerde uit de Premier League, zorgde Badou Ndiaye na ruim een half uur echter voor de gelijkmaker. Nadat hij aan de buitenspelval was ontsnapt, passeerde hij doelman Lukasz Fabianski met een lob. Vier minuten voor rust werd het zelfs 1-2 door een rake kopbal van Peter Crouch.

Daarmee was de hoop van Swansea, waar Mike van der Hoorn de hele wedstrijd speelde en Luciano Narsingh op de bank bleef, definitief vervlogen. In de tweede helft ontsnapten de Welshmen nog aan een grotere nederlaag. Xherdan Shaqiri zag zijn strafschop gestopt worden door Fabianski. Aan de kant van Stoke speelde Erik Pieters de negentig minuten vol.

Het bleef uiteindelijk 1-2, waardoor Swansea City en Stoke City allebei eindigen op 33 punten uit 38 duels. De club uit Wales eindigt op basis van een beter doelsaldo op de achttiende plaats. West Bromwich Albion eindigt met 31 punten als laatste.

Fer
Vanwege een achillespeesblessure ontbrak Leroy Fer de afgelopen drie maanden bij Swansea City, waardoor hij niet kon voorkomen dat hij voor de derde keer in zijn loopbaan degradeerde uit de Premier League. Eerder overkwam hem dat met Norwich City en Queens Park Rangers. Het record staat op naam van Sébastien Bassong, als speler van Norwich ploeggenoot van Fer, die vier keer naar het Championship degradeerde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.