Wolves heeft de man achter de opmars van João Félix binnen

Reacties

Wolverhampton Wanderers heeft de komst van Bruno Lage woensdag bevestigd. De 45-jarige trainer tekent voor drie seizoenen als manager van de Premier League-club. De Portugees volgt landgenoot Nuno Espírito Santo op.

Wolves heeft de man achter de opmars van João Félix binnen
© Pro Shots

Als hoofdtrainer heeft Lage nog niet veel ervaring, maar loopt al wel lang mee in het vak. In 1997, toen hij 21 jaar was, begon hij als jeugdtrainer bij Vitória Setúbal. Vijf jaar later stopte Bruno Miguel Silva do Nascimento, zoals zijn volledige naam luidt, met voetballen om zich volledig op het trainerschap te focussen.

Jeugdtrainer
In de loop der jaren werkte Bruno Lage bij verschillende clubs in Portugal als jeugdtrainer en assistent. In 2004 kwam hij bij Benfica terecht, waar hij tot 2012 werkte in de jeugdopleiding. In 2018 keerde hij er terug als trainer van de beloften na uitstapjes bij Al-Ahli, Sheffield Wednesday en Swansea City.

Anders dan verwacht nam Bruno Lage een half jaar later de leiding bij het eerste elftal van Benfica na het ontslag van Rui Vitória wegens tegenvallende resultaten. Na de 2-0 nederlaag tegen Portimonense op 2 januari stond de club op de vierde plek; onacceptabel voor de clubleiding. Aanvankelijk was Bruno Lage interim-trainer, maar hij deed het zo goed, dat Benfica besloot om hem te laten zitten.

Ontslag
Dat bleek terecht, want de ploeg stoomde omhoog in de competitie en scoorde liefst 3,8 keer per wedstrijd. Onder Vitória was dat nog maar ruim twee keer. Benfica pakte uiteindelijk de titel en Lage werd Trainer van het Jaar. Onder zijn leiding brak de negentienjarige João Félix door met zeventien doelpunten in 2019. Het leverde het talent een transfer naar Atlético Madrid op en Benfica een megabedrag van 126 miljoen euro.

In zijn eerste volledige seizoen bij Benfica ging het echter mis. Lage slaagde er met zijn ploeg niet in om de titel in Portugal te prolongeren. Eind juni 2020 bood de trainer zijn ontslag aan. Sindsdien zat hij zonder club. Ondertussen speculeren Engelse media over de bestemming van de voorganger van Lage, Espírito Santo. Zo viel zijn naam bij Everton en Tottenham Hotspur, maar zou Crystal Palace zijn nieuwe club worden. Die overgang lijkt evenwel in duigen gevallen te zijn. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Wolverhampton Wanderers
Meer over Wolverhampton Wanderers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.