Wolfsburg heeft 'gevaarlijke' Cerny officieel binnen: 'Altijd mijn droom geweest'

Reacties

Vaclav Cerny heeft zijn transfer naar VfL Wolfsburg te pakken. De buitenspeler verruilt FC Twente voor de Bundesliga, zo heeft Twente officieel bevestigd.

Wolfsburg heeft 'gevaarlijke' Cerny officieel binnen: 'Altijd mijn droom geweest'
© Pro Shots

De Tsjechische buitenspeler tekent een contract voor vier seizoenen in Duitsland. In 2020 werd hij door FC Twente overgenomen van FC Utrecht. In drie jaar tijd speelde hij 66 wedstrijden voor de Tukkers, waarin hij twintig keer trefzeker was.

Vooral afgelopen seizoen kon Cerny indrukwekkende cijfers overleggen. Hij was goed voor dertien goals en elf assists in 32 Eredivisie-wedstrijden. Daarnaast is hij uitgegroeid tot international van Tsjechië. In elf interlands maakte hij vier doelpunten. Eerder stond Cerny onder contract bij Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We zijn verheugd dat Vaclav voor VfL Wolfsburg en onze weg heeft gekozen', vertelt sportief directeur Sebastian Schindzielorz op de website van Wolfsburg. 'Hij is een zeer gevaarlijke speler, die zijn kwaliteiten op indrukwekkende wijze heeft laten zien in Enschede en nog lang niet klaar is met zijn ontwikkeling. We zijn ervan overtuigd dat hij een belangrijke versterking zal zijn voor onze aanval.'

'Ik kan bijna niet wachten tot het zover is', zegt Cerny zelf. 'De Bundesliga is een van de beste competities ter wereld. Het is altijd mijn droom geweest om hier te spelen en ik ben heel blij dat ik volgend seizoen het shirt van VfL Wolfsburg mag dragen.'

Bij Wolfsburg wordt Cerny ploeggenoot van Nederlander Mickey van de Ven en treft hij landgenoot Lukas Ambros. Wolfsburg eindigde afgelopen seizoen als nummer acht van de Bundesliga en speelt dus geen Europees voetbal. FC Twente ontvangt naar verluidt zeven miljoen euro plus bonussen.

Spelersprofiel

V. Černý


Geboortedatum:
17 oktober 1997
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Příbram
Nationaliteit
Tsjechië
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
68 kg
Huidige club:
VfL Wolfsburg
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.