Woedend PSG zet feestende Rabiot volledig buitenspel

Reacties

De situatie van Adrien Rabiot bij Paris Saint-Germain wordt almaar uitzichtlozer. De Franse middenvelder werd enkele maanden geleden al uit de selectie gezet door de clubleiding en is volgens L'Equipe nu ook twee weken geschorst.

Woedend PSG zet feestende Rabiot volledig buitenspel

Aanleiding is het disco-bezoek van Rabiot van vorige week. Enkele uren na de pijnlijke uitschakeling van PSG tegen Manchester United in de Champions League stond de 23-jarige banneling te feesten, tot woede van de club. Ook likete hij een video van Patrice Evra, waarop de Franse oud-international vanaf de tribune van het Parc des Princes zijn vreugde liet blijken over het succes van zijn oude club United.

Rabiot is nu tot 27 maart niet meer welkom op de club. Vorige maand hield PSG al een deel van zijn salaris in, de zogeheten ethische bonus die de Franse topclub hanteert om spelers eraan te herinneren dat ze als duurbetaalde profs ook een voorbeeldfunctie hebben. De directie legde hem die boete op nadat hij zich in januari niet meldde op het trainingskamp in Qatar.

Ondertussen heeft Rabiot op last van de directie al drie maanden geen wedstrijd meer gespeeld voor PSG, omdat hij weigert zijn aflopende contract te verlengen. 'Ik heb niet gekozen voor deze situatie', doorbrak hij donderdag de stilte over zijn verbanning tegenover InfoSport+. 'Ik ben beschikbaar. Ik voel me prima, ben in goede conditie. Als ik zou kunnen spelen, zou ik dat natuurlijk willen…'

Barcelona
De directie staat dat echter niet toe. Ook trainer Thomas Tuchel heeft zich er maar bij neergelegd, dat terwijl hij niet al te ruim in zijn middenvelders zit. Rabiot hoopt ondertussen op een transfer naar Barcelona, maar er is nog altijd niets getekend. Tot die tijd is de zesvoudig international, die vorig jaar ook al weigerde op de reservelijst te staan voor het WK nadat hij werd gepasseerd voor de selectie, speler van PSG.

Zo denkt Rabiot er zelf ook over. 'Ik ben nog steeds een speler van deze club. Dat valt ondanks alles niet te ontkennen. Ik sta hier nog steeds onder contract en steun mijn ploeggenoten altijd.' Zijn bezoek aan de disco moet volgens de hoofdpersoon daarom niet verkeerd worden opgevat. 'Natuurlijk was de uitschakeling erg teleurstellend. Het is niet de eerste keer dat het op deze manier misging.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.