Woede PSG-ultra's is na merkwaardige zondag nog niet verdwenen

Reacties

De band tussen de harde kern van Paris Saint-Germain en de spelersgroep lijkt wel onherstelbaar beschadigd. Daags na de grimmige thuiswedstrijd tegen Girondins Bordeaux, die met 3-0 werd gewonnen, bleek dat de woede van de supporters nog niet gezakt is.

Woede PSG-ultra's is na merkwaardige zondag nog niet verdwenen
© Pro Shots
PSG
PSG
3 - 0
Bordeaux
Bordeaux

PSG werd woensdag door Real Madrid uit de Champions League gekegeld en dat heeft veel pijn gedaan bij de ultra's van de Franse topclub. Zaterdag werd er een persbericht verstuurd door de Collectif Ultras Paris, waarin het vertrek van voorzitter Nasser Al-Khelaïfi en technisch directeur Leonardo werd geëist. Ook werden er acties voor de wedstrijd van zondag aangekondigd.

De fans van PSG vormden tegen Bordeaux nou niet bepaald een twaalfde man. Vrijwel alle spelers van de thuisploeg werden uitgefloten; alleen doelman Keylor Navas en aanvaller Kylian Mbappé werden gespaard. Vooral Neymar en Lionel Messi moesten het ontgelden. Coach Mauricio Pochettino reageerde erg teleurgesteld, terwijl verdediger Presnel Kimpembe juist begrip toonde voor de onvrede.

De ultra's van PSG blijken nog niet klaar te zijn met het uiten van hun onvrede. In de nacht van zondag op maandag werd het trainingscentrum van de Ligue 1-koploper opgezocht en beklad. Volgens L'Équipe verschenen er over een muur van ongeveer veertig meter beledigende teksten over de spelers en het bestuur. Een schoonmaakploeg is druk bezig om de teksten te verwijderen.

Volgens L'Équipe ligt het in de lijn der verwachting dat de harde kern van PSG nog veel meer acties op poten zal gaan zetten. Het is een vreemde gewaarwording voor vooral Messi, die bij Barcelona altijd toegejuicht werd, maar nu allesbehalve de steun heeft van zijn eigen aanhang. Ook Neymar, jarenlang samen met Mbappé de grote man bij PSG, is dit niet gewend.

Voormalig PSG-speler Alain Roche heeft met Neymar en Messi te doen. 'Het is schokkend. Messi is bij Barcelona nog nooit uitgefloten en dit verdient hij ook niet', zei hij bij Canal+. 'Het is overdreven hard. Natuurlijk hadden we allemaal meer verwacht van Messi, maar hij is hier nog maar net. Ik had dit nooit verwacht. De nederlaag in Madrid was niet alleen de schuld van Neymar en Messi.'

Wijnaldum
De Champions League-uitschakeling zorgt niet alleen voor een hoop onrust, maar ook voor een hoop transfergeruchten. Volgens Franse media gaat de bezem door de selectie en Georginio Wijnaldum is één van de kandidaten om in de zomer alweer te vertrekken. De Nederlander speelt pas sinds de zomer voor PSG, maar is geen vaste basisspeler. Zondag mocht hij tegen Bordeaux overigens wel starten. 

Samenvatting: PSG-fans helemaal klaar met Messi en Neymar
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.